Od kliku lat użytkuję pralkę Bosch WAS28741PL. Podczas wirowania pralka pracuje dość głośno. Czy ktoś z użytkowników posiada ten model pralki i ma doświadczenia w tym zakresie?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereSuper_technik wrote:Jeżeli to jest typowa praca pompy pralki, to chyba jest to jakieś nieporozumienie. Przy niektórych pralkach podczas pracy pompy, można by usypiać dziecko, więc jaki byłby sens aby producent montował pompy tak głośne - oszczędność 10 zł przy koszcie pralki ok 2,4 tys. zł. Nie jestem przekonany do takiej tezy. Tak po zalaniu i włączeniu odpompowania woda jest wypompowana w kilka sekund, ale sam fakt odpompowania nie jest problemem tylko głośna praca.Nie słyszę nic niezwykłego. Pompka pracuje typowo, tak samo wirowanie. Zalej pralkę wodą i włącz odpompowanie. Woda powinna być wypompowana w kilka czy kilkanaście sekund.
Bridgestone wrote:Dla doprecyzowania pralka była kupiona w 2009 r. i raczej od samego początku pracuje głośno jak na załączonych mp3. Temat założyłem aby dowiedzieć się Czy ktoś z użytkowników posiada ten model pralki i ma doświadczenia w tym zakresie?Kolego Q200 piszesz, że użytkujesz tą pralkę kilka lat i dopiero od jakiegoś czasu zaczęła pracować głośniej? Chyba o to Ci chodzi jeśli założyłeś temat na forum.
Q200 wrote:" Jeżeli koledzy nie słyszeli pralki tego modelu lub serii, ew. podobnej tego producenta, to chętnie zapoznam się także z innymi opiniami, które pomogą mi rozwiązać problem.Czy ktoś z użytkowników posiada ten model pralki i ma doświadczenia w tym zakresie?
Bridgestone wrote:Pompa spustowa zawsze będzie pracowała głośniej jeżeli w zbiorniku nie będzie wody. Piszesz, że gdy w pralce jest woda to również praca pompy jest podobnie głośna, a w to trochę trudno mi uwierzyć
Bridgestone wrote:Podobnie jak kolega nie jestem pewien czy silnik ew. szerzej mówiąc pompa - pracują prawidłowo, stąd moje pytanie do ekspertów \ użytkowników w temacie pralka Bosch. Pralka odpompowuje całą wodę, zawsze uruchomi się wirowanie.jeśli silnik pompy pracuje prawidłowo, no chyba, że kolega zapomniał nadmienić, że czasem nie odpompowuje całej wody i nie zawsze uruchomi się wirowanie. Jednak to wtedy ewidentnie wskazuje na zacieranie się silnika pompy, a sam silnik w takiej sytuacji wymaga wymiany.
Q200 wrote:Jeżeli to jest typowa praca pompy pralki, to chyba jest to jakieś nieporozumienie.
Q200 wrote:sam fakt odpompowania nie jest problemem tylko głośna praca.
Q200 wrote:Pompka pracuje tak samo od 8 lat i teraz zaczęło to przeszkadzać?Dla doprecyzowania pralka była kupiona w 2009 r. i raczej od samego początku pracuje głośno
Q200 wrote:Napisz których bo w swojej długoletniej karierze napraw AGD nie spotkałem takiego sprzętu.Przy niektórych pralkach podczas pracy pompy, można by usypiać dziecko.
Q200 wrote:Pompka jest sprawna. Jeśli jest za głośna wymień na nową.Pralka odpompowuje całą wodę, zawsze uruchomi się wirowanie.
Super_technik wrote:Nie.Pompka pracuje tak samo od 8 lat i teraz zaczęło to przeszkadzać?
Super_technik wrote:Pytanie dobre ale na inny temat - dziękuję za podpowiedź. Może warto założyć taki temat "Pralki, które bardzo głośno pracują"Napisz których bo w swojej długoletniej karierze napraw AGD nie spotkałem takiego sprzętu.
Super_technik wrote:Skoro kolega zna się na pralkach Bosch, to czy nowa pompka będzie pracowała ciszej?Pompka jest sprawna. Jeśli jest za głośna wymień na nową.