Witam mam problem z pralką Bosch Maxx WFO2062. Nie grzeje wody, grzanie włącza się po upływie ok. 10 min. od początku programu, ale jedynie na ok. sekundę. Wygląda to tak ;włączam program na 60 stopni na wyświetlaczu pokazuje czas 117 min. po upływie ok. 10 min. pralka przyspiesza obroty i załącza się przekaźnik grzałki, ale tylko na sekundę, pralka pierze normalnie. Jednak gdy na wyświetlaczu pojawia się czas 99 min. następuje zmiana i wyświetla się 45 minut, zaczyna program płukania.
Grzałkę sprawdziłem, czujnik temperatury dobry, napięcie na nim ok. 5V. Wodę pobiera, pompuje, wirowanie też dobrze. Podejrzewam płytkę, ale nie mam schematu. Mam prośbę, może ktoś spotkał się z podobną usterką i znalazł rozwiązanie lub ma schemat elektroniki i mógłby mi udostępnić? Szukałem modułu elektroniki, ale koszt ok. 800 zł.
Mój adres: wirek34(malpa)wp.pl (Z góry dziękuję za pomoc).
Grzałkę sprawdziłem, czujnik temperatury dobry, napięcie na nim ok. 5V. Wodę pobiera, pompuje, wirowanie też dobrze. Podejrzewam płytkę, ale nie mam schematu. Mam prośbę, może ktoś spotkał się z podobną usterką i znalazł rozwiązanie lub ma schemat elektroniki i mógłby mi udostępnić? Szukałem modułu elektroniki, ale koszt ok. 800 zł.