Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Seicento 900 - Gaśnie w czasie jazdy

Nowak5425 20 Mar 2017 18:52 678 4
  • #1 20 Mar 2017 18:52
    Nowak5425
    Poziom 5  

    Witam. Mam problem z sc 900 00r. sama benzyna. Jadę sobie jadę a tu nagle zgaśnie. Pompka paliwa nie pompuje, nie zapala się przez chwilę kontrolka wtrysku. Muszę odczekać kilka minut zapali się z powrotem, pompka pracuje i jest dobrze. Zdarza się to jakiś raz na 10 km przy nawet nie rozgrzanym dobrze silniku. Proszę o pomoc.
    Edit: Seicento posiada immobiliser nie fabryczny.

    1 4
  • #2 20 Mar 2017 20:35
    wojtek1234321
    Poziom 30  

    Nowak5425 napisał:
    Jadę sobie jadę a tu nagle zgaśnie. Pompka paliwa nie pompuje, nie zapala się przez chwilę kontrolka wtrysku. Muszę odczekać kilka minut zapali się z powrotem, pompka pracuje i jest dobrze.

    Sprawdź dokładnie instalację elektryczną pompki, przekaźnik pompki, itp. Wygląda na jakąś okresową "stratę" zasilania.

    0
  • #3 20 Mar 2017 20:52
    Nowak5425
    Poziom 5  

    A i jeszcze kolego zapomniałem dopisać że sc ma immobiliser.

    0
  • #4 21 Mar 2017 08:58
    wojtek1234321
    Poziom 30  

    Nowak5425 napisał:
    że sc ma immobiliser.

    To że ma to wiem, jeżdżę takim już kilka lat, tylko przeważnie jak nie działa to widać. Podepnij pod komputer, może coś pokaże, choć w 900-setce to niewiele informacji uzyskasz.

    0
  • #5 10 Maj 2017 19:36
    Nowak5425
    Poziom 5  

    Sprawa rozwiązana jakiś kabelek był przytarty i czasami nie łączył.

    0
  Szukaj w 5mln produktów