Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Golarka do twarzy i głowy do +/-300 zł

antmalin 22 Mar 2017 11:08 12678 11
    antmalin
    Level 10  
    Cześć, chciałbym kupić pierwszą w życiu golarkę do twarzy i głowy. Kompletnie się na nich nie znam, prosiłbym o doradzenie. Od 20 lat golę co tydzień twarz i głowę na łyso maszynką Gillette Mach3 ale chciałbym spróbować czegoś innego. Najlepiej jakby była zasilana sieciowo-akumulatorowo z możliwością golenia na sucho i mokro.
    krzysiozak
    Level 39  
    Z tego co ja zauważyłem to twoje dotychczasowe golenie jest opcją najlepszą.
    Golarkę jeśli kupować to tylko sieciową. Bo sieciowa-akumulatorowa, oznacza że jest ładowana z sieci, a używać można tylko przy odłączeniu od sieci, co po częstym używaniu będzie nadawać się do zwrotu na reklamację lub, do śmietnika, jeśli trochę przekroczy okres gwarancyjny.
    Powtórzę jeszcze raz obecne golenie jest może uciążliwe ale najlepsze, przerobiłem trochę tych golarek. W każdym boć razie jeśli kupować to sieciową i jak najdroższa, w tedy można oczekiwać spodziewanych efektów.
    antmalin
    Level 10  
    Dzięki krzysiozak za opinie, na pewno się przydadzą przy zakupie. A która maszynka foliowa czy rotacyjna lepsza jest do golenia głowy,?
    krzysiozak
    Level 39  
    A na to pytanie powinieneś znaleźć odpowiedź w sieci wpisując w wyszukiwarkę: "golarka męska głowicowa czy foliowa". Dla mnie obie są nie satysfakcjonujące.
    antmalin
    Level 10  
    Już dawno to zrobiłem ale nie ma tam za wiele opinii na temat golenia głowy golarkami.
    antmalin
    Level 10  
    Ale to jest maszynka do włosów a ja szukam golarki.
    r103
    Level 33  
    A tej obecnej coś dolega - jak działa dobrze to gól dalej, dzisiejsze sprzęta działają ładnie ale z trwałością to już nie jest tak na 20 lat :-)

Ja np strzygę sobie od jakichś też już będzie z 20 lat włosy maszynką taką taniutką jak najbardziej amatorską kosztowała poniżej 100 zł Panasonic made in Hungary i działa i po co ją zmieniać ???
    antmalin
    Level 10  
    Obecnej nic nie dolega bo jej nie ma i nigdy nie było.:)

No dobra wybrałem dwie i nie mogę się zdecydować, może ktoś ma którąś. Foliowa BRAUN 3050 i rotacyjna Philips S5100/06.
  • Helpful post
    Felini
    Moderator
    krzysiozak wrote:
    [...] Golarkę jeśli kupować to tylko sieciową. Bo sieciowa-akumulatorowa, oznacza że jest ładowana z sieci, a używać można tylko przy odłączeniu od sieci, co po częstym używaniu będzie nadawać się do zwrotu na reklamację lub, do śmietnika, jeśli trochę przekroczy okres gwarancyjny.

Miałem kilka golarek; Braun (modelu nie pamiętam), Philips 6890 a obecnie Philips 860/16. Wszystkie były sieciowo-akumulatorowe i działały zarówno na zasilaniu sieciowym jak i akumulatorowym. Gdy akumulator się wyczerpał a trzeba było szybko się ogolić, podłączałem do sieci i golarka działała pełną mocą. Nawet instrukcja podaje, że można używać golarki zarówno z sieci jak i z akumulatora, oto cytat z instrukcji obsługi str. 108 na samej górze w załączniku PDF: "Uwaga: Golarka może również działać na zasilaniu sieciowym. Wystarczy ją podłączyć do gniazdka elektrycznego."

krzysiozak wrote:
    [...] jeśli kupować to sieciową i jak najdroższa, w tedy można oczekiwać spodziewanych efektów.

Mój pierwszy Philips był modelem najdroższym, obecny kosztował 270,- zł, więc co najwyżej średnia półka cenowa. Powiedziałbym, że ta nowa golarka goli równie
    dobrze jak poprzednia, może nawet lepiej. Zarost jest usuwany szybko i właściwie bez podrażnień skóry, golarka jest też lżejsza i cichsza od modelu 6890.

Do golenia twarzy czy głowy brałbym golarkę z ruchomymi głowicami. Dostosowują się one do krzywizny twarzy/głowy i tym samym golą bardziej efektywnie.
    Golarka z folią jest dużo głośniejsza i drga w czasie pracy. Najdroższe modele Philipsa to ok. 1600,- zł, wydawanie takich pieniędzy uważam za bezpodstawne.
    Golarki te mają kilka gadżetów (regulacja prędkości obrotowej, wyświetlacz pozostałego czasu golenia, itp.), dla mnie zupełnie nieprzydatnych.
    antmalin
    Level 10  
    Dzięki Felini. Kupiłem PHILIPS S5100/06. Zamykam.