Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenovo Miix 2 10 - System nie uruchamia się. Niebieski ekran

kriswolf 22 Mar 2017 18:32 2004 2
    kriswolf
    Level 12  
    Witajcie.
    Tablet ten od długiego czasu miał problemy min z panelem dotykowym. Jednak na początku nie było to tak kłopotliwe jak w ostatnim czasie. W związku z tym w menadżerze urządzeń wyłączyłem np opcję sterownika aby nie przechodził w stan oszczędzania energii, a także zaktualizowałem niektóre sterowniki. W efekcie tablet np sam się restartował, nie odtwarzał dźwięku, zniknęła z paska ikona baterii.
    Postanowiłem przywrócić ustawienia fabryczne. Na końcu przywracania gdy osiągnął 100% nie uruchomił się ponownie. Włączyłem go ręcznie, pojawiło się niebieskie tło z opcjami wyboru systemu, jednak po kliknięciu tablet zaczął się resetować i uruchamiać do tego samego punktu. Nie pomaga też resetowanie do stanu początkowego ani przywracanie systemu. Nie jestem w stanie nic zrobić, każdy krok prowadzi do pierwszego zdjęcia.
    Ostatnie zdjęcie to menu które się pojawia po równoczesnym wciśnięciu power i głośności, ale nie wiem co mógłbym tam zrobić. Przepraszam za jakość zdjęć.
    Proszę pomóżcie
    User removed account
    User removed account  
    kriswolf
    Level 12  
    Niestety to nie pomaga, wygląda to tak (trzecie i czwarte zdjęcie)

Zrobiłem też dysk flash USB z Windows 10, Windows pobrałem poprzez program MedicalCreationTool w ISO, potem Rufusem przeniosłem na pendrive. Jednak po wpięciu USB do tabletu i uruchomieniu nie widzę opcji wyboru instalacji z USB, tylko to co na pierwszym zdjęciu z pierwszego postu.

Gdy wybiorę którąś opcję z 2go zdjęcia, albo nic się nie dzieje( czarne tło) albo z powrotem wracam do 1go zdjęcia z 1go postu.

!!!EDIT!!!
    Już sobie poradziłem, skorzystałem z tego poradnika. http://temporalwars.blogspot.com/2013/07/how-to-fix-dell-xps-10-tablets-dead.html