Witam. Mam dosyć nietypowe zlecenie zabezpieczenia wiaty na ciągniki 36x16m no i mam dylemat czy stosować bariery czy też czujki zewnętrzne, chociaż bardziej chciałbym czujki zewnętrzne, bo klient ma niemiłe wspomnienia z barierami. Dookoła wiaty znajduje się pas szerokości 5metrów, który czujka może monitorować, dalej poza pasem jest teren, gdzie będą poruszać się pracownicy, dlatego ważne jest, aby czujki nie reagowały na ich ruch.
Naczytałem się dobrych rzeczy o czujkach Rokonet, ale wg moich obliczeń musiałbym zastosować ich 6, co daje nam tylko za czujki około 3000zł, dlatego alternatywa to Satel Opal, tańsze o 200zł za sztukę - w sumie około 1800zł za czujki.
Czy jest to do zrealizowania ze zminimalizowaniem fałszywych alarmów przy tych czujkach? Czy też proponujecie coś innego?

Naczytałem się dobrych rzeczy o czujkach Rokonet, ale wg moich obliczeń musiałbym zastosować ich 6, co daje nam tylko za czujki około 3000zł, dlatego alternatywa to Satel Opal, tańsze o 200zł za sztukę - w sumie około 1800zł za czujki.
Czy jest to do zrealizowania ze zminimalizowaniem fałszywych alarmów przy tych czujkach? Czy też proponujecie coś innego?