Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Diagbox/Lexia - nieudana instalacja na win10

xantiafan 22 Mar 2017 22:45 24858 4
    xantiafan
    Level 9  
    Jak w temacie.
    W laptopie mam win10 64 bit, po darmowej aktualizacji z win 7
    Kupiłem sobie interfejs diagnostyczny do samochodów Citroen/Peugeot z oprogramowaniem. W ofercie było napisane, ze programy te powinny być instalowane na win xp, lub win 7 i to 32 bit, ale na forach znalazłem informację, że i na win10 DiagBox działa. Na youtube jest też filmik z instalacji na win10.
    Do instalacji w pierwszej kolejności musiałem z internetu ściągnąć aktualną wersję DEAMON tools lite, gdyż ta na płycie z oprogramowaniem nie chciała się zainstalować. Wszystko było niby ok. Program zaczął się instalować ale w pewnym momencie pojawił się komunikat, że mój program jest wersją piracką, lub niekompletną i nie można ukończyć instalacji.
    Niestety mój błąd - przed instalacją nie odłączyłem internetu, co było niby warunkiem prawidłowej instalacji. Odłączałem internet i podłączałem kilka razy przed rozpoczęciem instalacji i finalnie akurat wtedy mi to umknęło.

Próbowałem kilka razy jeszcze, uprzednio usuwając wirtualny napęd, ręcznie czyszcząc folder TEMP, używając CCleanera i ponownie uruchamiając komputer, a następnie, bez neta próbowałem zainstalować DB ale za każdym razem ten komunikat.

Czy jest jakaś szansa żeby to jeszcze naprawić i dostarczone mi oprogramowanie zadziałało na moim komputerze bez ponownej instalacji systemu operacyjnego ?
    Myślałem też o tym, żeby zainstalować drugi system operacyjny czyli win 7 32 bit.
    RADU23
    Moderator of Computers service
    Pewnie pozostały wpisy w rejestrze.

Jeśli masz program w pełni legalny, to możesz tak jak wspomniałeś utworzyć niewielką partycję na dysku pod Win7 i zainstalować program.
    humbel
    Level 26  
    RADU23 wrote:
    utworzyć niewielką partycję na dysku

Jeżeli na dysku znajdują się pliki to nie radzę go partycjonować.
    Przez taką operacje na dysku robi się... No :D

Najpierw może ustalmy czy program jest legalny. Dalsza pomoc w przypadku nielegalnego oprogramowania nie jest tolerowana na forum.
    RADU23
    Moderator of Computers service
    humbel wrote:
    Jeżeli na dysku znajdują się pliki to nie radzę go partycjonować.

Nie widzę przeciwwskazań. Kwestia tego w jaki sposób się to wykona ;-)
    humbel wrote:
    Najpierw może ustalmy czy program jest legalny.

Napisałem w powyższym poście
    RADU23 wrote:
    Jeśli masz program w pełni legalny

humbel wrote:
    Dalsza pomoc w przypadku nielegalnego oprogramowania nie jest tolerowana na forum.

Jasne jak słońce.
    xantiafan
    Level 9  
    Będę szczery - całość kupiona na Ali.., więc...
    Przepraszam wszystkich!