Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Seat Ibiza nie działające szyb - Seat Ibiza szyby elektryczne nie reagują na prz

kielbi100 23 Mar 2017 18:15 4470 3
    kielbi100
    Level 5  
    Witam. Kupiłem Seata Ibize z 98` i nie działają w nim przednie szyby. A raczej jedna sporadycznie (od strony kierowcy) czasem sie otworzy, a druga nie reaguje wcale. Sprawdzalem napięcie na kostkach i jest ok, słychać cykanie w silniczku szyby ale nic sie nie dzieje. Ktoś miał taki problem?
    kowal011
    Level 21  
    Niestety nie pomogę ale mogę pocieszyć - dobry objaw, że coś cyka. Kolega kupił ibizę z usterką szyb i przy naprawie wyszło, że są podparte patykami. Powodzenia
    piotrekwoj1
    Level 41  
    kielbi100 wrote:
    Witam. Kupiłem Seata Ibize z 98` i nie działają w nim przednie szyby. A raczej jedna sporadycznie (od strony kierowcy) czasem sie otworzy, a druga nie reaguje wcale. Sprawdzalem napięcie na kostkach i jest ok, słychać cykanie w silniczku szyby ale nic sie nie dzieje. Ktoś miał taki problem?

To coś co "cyka" zwie się przekaźnikiem i zapewne on jest uszkodzony, lecz wcześniej sprawdź czy pojawia się napięcie na silniku podczas tego "cyknięcia".
    kielbi100
    Level 5  
    Rozebrałem i wybuchłem śmiechem. Szyba podparta kołkiem. Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam