Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault laguna 1.8 RT - irytujące pukanie z przodu

Radio control 24 Mar 2017 09:21 1080 12
    Radio control
    Level 18  
    Witam wszystkich Forumowiczów. Na wstępie chciałbym przeprosić, jeśli post umieściłem nie w tym dziale. Przejdę więc do sedna sprawy i mam nadzieję, że uzyskam od was jakąś radę bądź rozwiązanie problemu. Pacjentem jest Renault Laguna I z silnikiem 1.8. Jakiś miesiąc temu zaczęło się pukanie podczas jazdy po fałdach, wydmach, bądź progach zwalniających. Na początku pukanie nie przeszkadzało zbytnio, ale po pewnym czasie zajrzałem pod spód.

Zostały wymienione :
    - poduszka skrzyni ( tzw. ósemka )
    - drążki stabilizatora
    - drążek oraz końcówki

Co obstawiacie ? Od czego może pukać na nierównościach ?
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Dodam, że na równej drodze puknie sobie od czasu do czasu.
    piotrekwoj1
    Level 40  
    A gumy na tym poprzecznym drążku stabilizatora?
    lato8
    Level 16  
    laguna polifcie ? bo w tamtych poduszka od silnika lubi pukać
    Radio control
    Level 18  
    laguna jest przed liftem jest to rocznik 95 , przepraszam , że wcześniej nie sprecyzowałem . poprzeczna guma drążka ? pierwsze słyszę
    Radio control
    Level 18  
    chodzi o maglownice tak ? dobrze rozumiem ?
    Radio control
    Level 18  
    a więc tak , maglownica ma delikatny wyciek wydaje mi się że on nie wpływa na jej działanie, w jakiś inny sposób można ją sprawdzić jeszcze ?
    sebap
    Level 41  
    Wchodzisz pod auto a ktoś inny wykonuje ruchy prawo-lewo kierownicą na zgaszonym silniku.
    jeryy3
    Level 17  
    Podjedź do stacji diagnostycznej za 20 zł sprawdzą, ja walczyłem, szukałem zacząłem wymieniać a to gumy stabilizatora a to drążki kierownicze a okazało się że tuleje wahacza.
    misiunio52
    Level 12  
    Sprawdź tuleje wahaczy dodatkowo,to być mogą one źródłem problemu.
    Radio control
    Level 18  
    a więc tak , maglownica sprawdzana i brak jakichkolwiek nie pokojących dźwięków , podejrzewam jeszcze gumy mcphersonów , wezmę się za to w przyszłym tygodniu , dam znać o efektach
  • Helpful post
    sebap
    Level 41  
    W moim RX4 też coś pukało. Przetrzepałem wszystko i wyszło, że niby łożysko McPershona. Po demontażu okazało się, że łożysko jest ok a stukał sam amortyzator.