Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wyświetlacz Lenovo Tab2 - Wyświetlacz nie działa po wymianie dotyku

lukashmu 24 Mar 2017 17:28 2469 9
    lukashmu
    Level 7  
    Witam. Wymieniłem dotyk w A7-10F i po złożeniu wszystkiego nie działa wyświetlacz. Przed wymianą dotyku działał. Wszystko jest niemal na pewno dobrze poskładane. Ekran jest lekko podświetlony, ale nie widać nic więcej. Dotyk działa prawidłowo, bo słyszeć jak cokolwiek się naciśnie. Przy wymianie dotyku uwaliłem wyświetlacz? raczej mało prawdopodobne, do tego widać, że ekran jest podświetlony, jakieś pomysły?
    lukashmu
    Level 7  
    Trzy razy rozkręcałem i ponownie skręcałem, więc raczej wszystko dobrze wpięte. Wrzucam dla pomocy bebechy tabletu
    Wyświetlacz Lenovo Tab2 - Wyświetlacz nie działa po wymianie dotyku

dodam jeszcze, że jak tablet podpięty jest pod kompa, to jest normalnie widoczny. Kwestia softu racze odpada, bo co miałoby się wysypać przy zmianie dotyku
    kuba14git
    Level 9  
    A bez dotykyu działa?
    lukashmu
    Level 7  
    Nie, odpiąłem dotyk i też nie działa
    kuba14git
    Level 9  
    Nie znam się, ale ekran albo odszedł do krainy śmierci albo coś się wypięło albo dotyk zrobił zwarcie ekranu ale NIE ZNAM SIĘ ZA BARDZO.
    blade1231
    Level 14  
    A taśma od wyświetlacza nie jest uszkodzona ? A dokładnie w miejscu klejenia do szkła. Bo samo podświetlenie działa osobno.
    lukashmu
    Level 7  
    tej taśmy teoretycznie nie było jak uszkodzić, a można taką taśmę kupić? zawsze lepiej niż kupno wyświetlacza ;/
    blade1231
    Level 14  
    W Chinach wszystko można kupić. Tylko nie wymienisz tej taśmy ona jest przykleona na ACF - Anisotropic Conductive Film
    Nie spotkałem się jeszcze z tym żeby ktoś to ręcznie robił (chodź wszystko jest możliwe)

https://youtu.be/DS8rRc168ck
    lukashmu
    Level 7  
    Rozumiem, a jak mozna na ewentualnie sprawdzic, czy to nie wyswietlacz?