W moim Touranie nie ma sygnałów ostrzegawczych prawdopodobnie głośniczek buzer. Kierunki działają ale nie cykają brak dźwięku o pozostawionych światłach info o nie zapiętych pasach bardzo cicho. Dogrzebałem się na forach że uszkodzony głośniczek, tylko jak do tego się dobrać?! Nie znalazłem wystarczających informacji. Dobrałem się sam zajęło mi to sporo czasu żeby nic nie uszkodzić delikatne G. Spróbuję to opisać i dodać parę zdjęć może komuś się przyda. Wysunąć kierownicę i nadół- wysunąć do siebie małą osłonkę nad kolumną kierownicy, delikatnie jest przyklejony materiał osłaniający -odkręcamy dwie CZARNE śrubki na torx wyjąć ostrożnie spadną na dół!- licznik złapać w dolnej części zdecydowanie pociągnąć do siebie osadzony jest na wbudowanym gnieździe widać na zdjęciu-wyjąć licznik na zewnątrz-dookoła są zatrzaski 6 szt delikatnie podważyć co najmniej po dwie i rozpołowić obudowę- płytka z zegarami i wyświetlaczami jest przykręcona od tyłu dwiema "złotymi" śrubkami odkręcić po trochę i popchnąć do środka łatwiej wyjąć płytę z zegarami. reszta na zdjęciach. Głośniczek jest wlutowany pod obrotomierzem!!! Żeby pozdejmować zegary prawdopodobnie trzeba pozdejmować wskazówki tego już nie robiłem . Proszę o info czy komuś to się przydało. Powodzenia