Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Lexus RX300 pierwsza generacja - Wyłączający się czwarty bieg w czasie jazdy

lukasz726 27 Mar 2017 08:53 1941 3
  • #1
    lukasz726
    Level 26  
    Witam. Mam problem w w.w. lexusem. Silnik 3.0 V6 benzyna, automat cztery biegi. Samochód jeździ normalnie, skrzynia pracuje perfekcyjnie. Problemem jest to że jak zwolnię i zredukuje mi bieg z czwartego na mniejszy to później nie chce znów wejść właśnie na czwórkę. Muszę zgasić go, odpalić ponownie i już działa, ale znów do czasu redukcji. Jak wolno jadę to wystarczy dźwignię przestawić na neutral po czym zgasić i odpalić ponownie silnik i czwórka działa. Coś się dzieje chyba ze sterownikiem skrzyni. Czytałem że ten sterownik jest wadliwy. Czy komuś udało się to naprawiać?
  • #2
    trebor134
    Level 1  
    witam , mam dokładnie to samo , na zimnym skrzynia działa idealnie , po lekkim rozgrzaniu 4 nie wchodzi , wystarczy się zatrzymać zgasić samochód i jest OK przez chwilkę , jezeli jest w stanie ktoś mi pomóc z okolic krakowa to chętnie się zdecyduję na naprawę tej awarji , dodam że magik z jawornika już robił mi to , ale po 6 miesiącach jakie tam mój samochód spędził , jest dokładnie to samo , szkoda było czasu i pieniędzy na tego oszusta , bo nic nie zrobił , kontakt na e-mail xm10(malpa)wp.pl lub gg 6820858
  • #3
    lukasz726
    Level 26  
    Poniżej rozwiązanie. Może nie naprawa, ale skuteczne ominięcie usterki. Sama naprawa w warunkach domowych nie możliwa.
  • #4
    lukasz726
    Level 26  
    Uszkodzony czujnik spalania stukowego, ten przy kolektorze. Odciąłem przewód, dolutowałem do sprawnego czujnika na wydechu i usterka znikła.

    Dodano po 39 [sekundy]:

    Połączyłem przewody z uszkodzonego czujnika do sprawnego. Ominąłem usterkę.