Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Texa Poland
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

klima vw passat

24 Lip 2005 18:57 1409 7
  • Poziom 12  
    witam mam taki problem po włączeniu klimy obroty silnika stają w miejscu takim jak mocno nacisne pedał gazu np.4000 i nie spadają i nie ma różnicy czy wybiore norm czy max pomuszcie co to maże być
    ps. sory za osobny temat
  • Texa Poland
  • Poziom 38  
    Wlaczenie klimy powoduje nieznaczne podniesienie obrotow silnika na biegu jalowym - zazwyczaj o
    100- 200 obr/min.
    Jezeli obroty podskoczyly az tak bardzo to winien jest sygnal z przelacznika klimy (ew przekaznika), ktory daje bledny sygnal do kompa wtrysku.
  • Texa Poland
  • Poziom 12  
    to co w takim przypadku trzeba zrobić żeby tą usterke usunąć
  • Poziom 38  
    Bez schematu instalacji ci nie odpowiem.
    Sygnal moze byc sterowany napieciowo lub "oporowo".
    Chyba serwis cie czeka jezeli nikt z forum tego nie robil.
  • Poziom 22  
    Jak masz klime manualną to spróbuj wyczyścić przepustnicę (z regóły są zasyfione) i silnik krokowy. Po tej operacji zrób adaptacje VAG-em. Sprawdź też wężyki pociśnieniowe-lubią pękać.

    Pozdrawiam.
  • Poziom 27  
    jeśli klima się włączy to obroty idą w dół pod warunkiem że się wogule załącza spręrzarka , a podejżewam że nie bo musiała by być jakaś reakcja .podnoszenie obrotów jest wynikiem kompensacji zapotrzebowania mocy sprawdz czy sprzęgło łapie
  • Poziom 12  
    to jest klima manualna ona tak jak by nie działała bo nie daje chłodnego powietrza Jak masz klime manualną to spróbuj wyczyścić przepustnicę (z regóły są zasyfione) i silnik krokowy. Po tej operacji zrób adaptacje VAG-em.- nie wiem o co chodzi z tą akceptacją vag proszę jaśniej opisać co trzeba zrobić[/u]

    Dodano po 10 [minuty]:

    gdzie moge znaleść schemat tej instalacji to jest moje pierwsze auto z klimą i zaczynam od zera ps. te obroty zostają w miejscu tylko na gazie dlaczego na benzynie jest ok ale nie chodzi