Witajcie. Mam citroena xsara picasso 1.8 benzyna 2001r. Problemem jest klimatyzacja. Znalazlem wiele postów na rożnych forach ale nie znalazlem odpowiedzi... Samochód mam od niedawna sprowadzony z francji. Widać że o przeglady czy wymiane filtrów nikt nie dbal. Wymienilem dziś filtr kabinowy, nabilem klime, uklad szczelny sprawdzony. Ale klima nie zalącza się. Mam klimatronik. Znalazlem że trzeba sprawdzić bezpieczniki F36 brak więc wlożylem, F40 sprawny czytalem tez o D ale nie wiem gdzie szukać... Wypiąłem kostke od czujnika na chlodnicy cztero pinowy. Wyczytalem że po zmostkowaniu 1-4 powinna sie spreżarka zalączyć, nic... Zmierzylem napiecie na pracującym silniku na każdym pinie 0V... Nad ta kostka jest puszka z 3 przekaźnikami, przekaźniki sprawne...Co sprawdzić i gdzie? Jak podpiać spreżarke na ostro żeby sprawdzić czy dziala?
Dodano po 30 [minuty]:
I jeszcze jedno pytanie czy jak podam napięcie zamiast z pinu 1 na którym go brak tylko z np. aku na pin 4 to spreżarka sie odezwie? Chcę wykluczyc czy spreżarka jest sprawna... Bo w warsztacie odrazu chcieli wymienić więc sie zawinąłem na pięcie
Dodano po 30 [minuty]:
I jeszcze jedno pytanie czy jak podam napięcie zamiast z pinu 1 na którym go brak tylko z np. aku na pin 4 to spreżarka sie odezwie? Chcę wykluczyc czy spreżarka jest sprawna... Bo w warsztacie odrazu chcieli wymienić więc sie zawinąłem na pięcie