Eksploatuję zmywarkę Siemens SN66M095EU/59 ostatnio podczas mojej nieobecności, żona, za zmywarką, zaraportowała mi błąd E-04. Po dokładniejszej diagnostyce stwierdziłem, że zmywarka nie podgrzewa wody, poza tym cały cykl mycia przebiega PRAWIE prawidłowo . Gdyż na koniec programu np AUTO wywala mi błąd E-04.
Po rozkręceniu dołu zmywarki, pod misą zmywarki było trochę "tłustej" słonej wody. Wystarczyło przetrzeć szmatą aby było sucho.
Nie rozwiązało to jednak problemu opisanego na wstępie.
W związku z tym mam pytania:
1. Czy istnieje metoda diagnostyczna (typu naciśnij 3 klawisze i start) która pozwoli stwierdzić czy pompo - grzałka działa?
2. Co tak naprawdę oznacza bład E- 04 skoro wszystko działa bez grzania?
3. Czy można coś zrobić aby pomóc zmywarce zanim wezwę serwis?
Definitywnie podjąłem decyzję że jest to ostatni Siemens u mnie w domu.
Psuje się tak samo często jak zmywarki tańszych marek zatem płacąc mniej za tańszą będzie mnie stać dłużej na serwis.
I tu pytanie ostatnie:
1. Co polecacie do zakupu jako nową zmywarkę?
Po rozkręceniu dołu zmywarki, pod misą zmywarki było trochę "tłustej" słonej wody. Wystarczyło przetrzeć szmatą aby było sucho.
Nie rozwiązało to jednak problemu opisanego na wstępie.
W związku z tym mam pytania:
1. Czy istnieje metoda diagnostyczna (typu naciśnij 3 klawisze i start) która pozwoli stwierdzić czy pompo - grzałka działa?
2. Co tak naprawdę oznacza bład E- 04 skoro wszystko działa bez grzania?
3. Czy można coś zrobić aby pomóc zmywarce zanim wezwę serwis?
Definitywnie podjąłem decyzję że jest to ostatni Siemens u mnie w domu.
Psuje się tak samo często jak zmywarki tańszych marek zatem płacąc mniej za tańszą będzie mnie stać dłużej na serwis.
I tu pytanie ostatnie:
1. Co polecacie do zakupu jako nową zmywarkę?