Od samego początku mam "problem" z wspomnianym ekspresem, który objawia się tym, że w czasie parzenia kawy, jeśli woda się kończy ekspres automatycznie po wykryciu minimalnego stanu wody wyłącza parzenie. Jest to ogromnie problematycznie, bo już nawet po 2 sekundach (jak jest mało wody a czujnik przed włączeniem pompy tego nie wyrył), od czasu parzenia kawy jak wyskoczy ten komunikat ekspres kończy parzenie. W praktyce mieli kawe, zaczyna parzyć, brak wody, czyli wywalenie kawy do zbiornika i po kawie
Przyzwyczaiłem się, że ten model tak ma i cały czas ręcznie sprawdzamy stan wody przed każdym parzeniem. Jednak nie dawało mi to spokoju i zaglądnąłem do service manuala. Jest tam opis, że w czasie parzenia może zasygnalizować brak wody, ale normalnie powinien zakończyć proces (wody jest jeszcze 200 imp, czyli wystarczająco do zakończenia procesu). U mnie od razu kończy pracę.
Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego ekspres się tak zachowuje? Czy to normalne zachowanie?

Przyzwyczaiłem się, że ten model tak ma i cały czas ręcznie sprawdzamy stan wody przed każdym parzeniem. Jednak nie dawało mi to spokoju i zaglądnąłem do service manuala. Jest tam opis, że w czasie parzenia może zasygnalizować brak wody, ale normalnie powinien zakończyć proces (wody jest jeszcze 200 imp, czyli wystarczająco do zakończenia procesu). U mnie od razu kończy pracę.
Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego ekspres się tak zachowuje? Czy to normalne zachowanie?