Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ford 6640, 95r - czujnik oleju, błędy e11, e37, e47

orson90 05 Kwi 2017 09:09 567 3
  • #1 05 Kwi 2017 09:09
    orson90
    Poziom 2  

    Mam Forda 6640 Power Star, od momentu zapalenia przy puszczaniu sprzęgła zaświeca się czujnik ciśnienia oleju na 1 sekundę, a jak się rozgrzeje silnik przy zmianie biegów miedzy 7 - 8 na zającu po 1 godz pracy wyskakuje e11 i szarpie sprzęgło, przy zmianie kierunku jazdy ciągnik nie może ruszyć, dopiero przy ponownym odpaleniu wszystko działa, w między czasie wyskakują e47 i e37. Wymieniłem filtry oleju 3 i olej około 700 mth wcześniej na agrolu w skrzyni biegów ciągnik ma 6300 mth, kalibracja skrzyni pokazuje 164 do przodu i 186 jednostek pomiaru do tylu bardzo proszę o pomoc, ten ciągnik jest podstawowy w gospodarstwie.

    0 3
  • Pomocny post
    #2 05 Kwi 2017 16:05
    wal-ker
    Poziom 31  

    Wszystkie błędy z potencjometru sprzęgła i wyłącznika krańcowego pedału sprzęgła.
    E 11 - napięcie z potencjometru sprzęgła za niska wartość.
    E 37 - przerwa w obwodzie wył. krańcowego pedału sprzęgła.
    E 47 - zły moment załączania wył. krańcowego sprzęgła.
    Aby ustawić wył. krańcowy między pedał a ścianę kabiny wsunąć listewkę 12 mm i dosuwać wył. krańcowy do momentu załączenia (kliknięcia).

    0
  • #3 05 Kwi 2017 20:56
    Markus
    Poziom 14  

    Jeżeli regulacja nie pomoże, trzeba sprawdzić w diagnostyce H9 czy potencjometr chodzi w pełnym zakresie.

    0
  • #4 07 Kwi 2017 20:13
    orson90
    Poziom 2  

    Dziekuje za odpowiedz jak naprawie usterke odpisze

    Dodano po 55 [minuty]:

    Usterka naprawiona wystarczylo przesunoc potecjometr jeszce raz dziekuje

    0
  Szukaj w 5mln produktów