Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 407 SW 2.0 HDi 2005r - Czujniki cofania które powinny działać.

waglik 05 Apr 2017 17:00 5412 4
    waglik
    Level 9  
    Dzień dobry wszystkim. Opiszę problemy od początku jakie mam z Lwem otóż: Peugeota kupiłem jakieś 7 lat temu i od początku jak go mam nie działały czujniki cofania (asystent parkowania, są tylko z tyłu) wyświetlał się błąd, i wyłączyłem go przyciskiem i tak jeździłem. Kupiłem nie dawno auto inne, a żonie dałem Peugeota. Szkoda mi go sprzedawać bo na prawdę udał nam się (zero problemów) a auto jest w kombi i żonie źle się cofa. I marzy żeby czujniki działały. Jakiś rok temu żona zostawiła auto przed garażem i wieczorem kazała mi nim wjechać do garażu. Coś mnie tknelo żeby spróbować czujniki cofania. I zaczęły działać. Wrzuciłem wsteczny i pieknie pikaly itp. myślę pewnie jutro nie będą chodzić. I rzeczywiście na drugi dzień nie działały. Ostatnimi dniami poznalem gościa który sprowadza peugeoty z Anglii i sprzedaje na części. Pogadalem z nim na temat czujników. Wysłał mi moduł. Dalej wyskoczyła awaria asystenta. Ale na diag box wyskoczył błąd 2 czujników. Dobrym trafem kolega miał także i czujniki. Kupiłem od niego wrzucam wsteczny i nic. Ani błędu na desce ani nic. Zero reakcji. Mój znajomy ma program Boscha i chwalił się ze ma na nich test czujników cofania. Pojechałem do niego z 0,5 i podpina auto zrobił test i peugeot przeszedł test pomyślnie. Czujniki muszą działać stwierdzil. Bo nie miał ani jednego błędu. Nic komp czysty jak łza. Rozmawiałem z paroma osobami i twierdzą jednogłośnie że temat jest na prawdę dziwny bo jeśli nie ma błędu to muszą czujniki chodzić. Druga sprawa może też ważna. Bylem kiedyś u gościa który ma lexie i PP2000 ale to jakiś rok temu. Chciałem aktywować aux. Udało mu się to zrobić ale przez przypadek jak twierdzi uszkodził czujnik temp. zewnętrznej. I obecnie nie pokazuje jej na wyświetlaczu. Radio navi jakie mam to RD3. Możliwe, że za pomocą PP2000 mógł wyłączyć czujniki cofania mimo tego, że jeśli włożę uszkodzony czujnik to pokazuje się błąd asystenta ? Po prostu czujniki są sprawne ale nie są włączone? Może tak być ? W aucie wszystko jest sprawne nic pod względem elektronicznym nie jest uszkodzone. Oprócz tego czujnika temp. i tych czujników.
    piotrekwoj1
    Level 41  
    Jakim cudem uszkodził czujnik temp?
    waglik
    Level 9  
    Wiesz co moim zdaniem po prostu go wyłączył i nie umial włączyć. I powiedział ze jest uszkodzony a wcześniej chodził.
    piotrekwoj1
    Level 41  
    To z czujnikami może być ta sama opcja.
    waglik
    Level 9  
    Ale jeśli podepne stary moduł to wywala błąd asystenta parkowania... wychodziły różne wersje czujników?