Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Slican Mac-6400 - Numery alarmowe bez wybierania "Miasta"

szysza669 06 Apr 2017 14:05 1224 6
Optex
    szysza669
    Level 2  
    Mam małe zapytanie. Posiadam centrale telefoniczną Slican Mac-6400.
    Wyjście na „miasto” skonfigurowane tak, że przed numerem telefonu trzeba wybrać „0”.
    Czy jest możliwość skonfigurowania centrali tak, żeby numery alarmowe 997, 998, 999 i 112 można było wybierać bez „0” na początku?
    Jak jest taka możliwość, czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak taki przypadek skonfigurować w ConfigMan.admin?
  • Optex
    Zutket
    Level 36  
    Musisz ustawić w Ruch wychodzący/LCR/Ustawienia nr 99x . Włączyć wszystkie klasy dostępu ACls i ustawić sposób wyjścia oraz DINo 997, 998, 999.
  • Optex
    Anonymous
    Anonymous  
    szysza669
    Level 2  
    Przydzielono mnie w firmie to zarządzania centralką, a przyznam, że nie miałem z tym styczności w przeszłości, więc dopiero zaczynam przygodę ;-)
    Mam taką konfigurację.
    Slican Mac-6400 - Numery alarmowe bez wybierania "Miasta"Bez tyt...png Download (44.39 kB)
    Czy taka konfiguracja jest poprawna?
    Anonymous
    Anonymous  
    szysza669
    Level 2  
    R-MIK wrote:

Jak za komuny, serwisant z mianowania, a nie z powodu wiedzy/umiejętności.

Nigdy nie jest za późno, żeby się rozwinąć i poszerzyć wiedzę.

R-MIK wrote:

I tak i nie.
    Jeśli brak wyjścia na nr alarmowe dla niektórych abonentów jest zamierzony tak. Jeśli wszyscy mają mieć wyjście to stanowczo NIE!.
    Co do długości nr to od kiedy nr alarmowe "som" dziewięcio cyfrowe?

Zamysł jest taki, żeby wszyscy mogli dzwonić na numery alarmowe.

R-MIK wrote:

O tym, czy są ograniczenia w postaci wydzwanianych minut przez abonentów nie zapytam, bo jak sa to czy prefiks 99 jest wpisany jako bezpłatny?

Tak, prefiks jest wpisany do bezpłatnych.

R-MIK wrote:

Polecam nacisnąć F1 i poczytać. Myślę też, że szkolenie podstawowe byłoby bardzo wskazane bo centrala moze "paść" po pewnych zmianach.

Fakt, od tego powinienem rozpocząć. PDF z instrukcją - zapisany, a na szkolenia zapisałem się już w poprzednim tygodniu. Przerobię "pomoc" i sam spróbuję rozwiązać problem.
    Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
    Anonymous
    Anonymous