Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak połączenia z serwerem World Of Tanks - cyfrowy polsat

stanislaw999 10 Kwi 2017 21:15 1056 2
  • #1 10 Kwi 2017 21:15
    stanislaw999
    Poziom 7  

    Witam serdecznie.
    Podłączyłem do kompa internet Cyfrowego Polsatu i nie mogę połączyć się z serwerem.

    Uruchamia się launcher, wpisuję login i hasło i zatrzymuje się na dłuższą chwilę na synchronizacja ekwipunku i rozłącza (brak połączenia z serwerem).

    Dodam, że połączenie z którego korzystam to modem huawei e3276 podłączony do edimaxa lt6408 i do kompa przez lan. Soft w routerze zaktualizowany.

    Bardzo dziwna sytuacja, gdyż po podpięciu modemu bezpośrednio do kompa gra uruchamia się bez problemu, tak samo po połączeniu przez wi-fi

    Rozmowy z cp nic nie dają, mam wrażenie że wiedzą mniej niż ja, wyłączyli jakąś blokadę do rozgrywek on-line, ale to nie pomogło. Zaproponowali
    kontakt z "elektrodą" :)

    Próbowałem DMZ i przekierowania portów, ale nie przynosi to efektów.
    Wszystko wskazuje na jakiś problem w routerze, ale nie mam pojęcia jak znaleźć rozwiązanie.

    Czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Proszę o odpowiedź i dziękuję z góry.
    Pozdrawiam

    0 2
  • #2 24 Kwi 2017 15:15
    tonsileg
    Poziom 14  

    Wygląda mi to na typowy problem z blokowaniem portów i ograniczaniem łącza przez operatorów, jednak z powodu zbyt małego doświadczenia w czysto samych sieciach na nic więcej nie mogę Cie naprowadzić, niebawem któryś z kolegów sieciowców na pewno napisze jakiś pomysł.

    0
  • #3 26 Kwi 2017 10:08
    noname23
    Poziom 10  

    Ja bym wyłączył na chwilę jeszcze firewall. Ewentualnie poszukał opcji w sekcji lan na routerze.

    0