Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kyocera fs-1035mfp - Brudzi kartkę na odwrocie

Erni90 12 Apr 2017 12:59 1602 5
phoenixcontact
    Erni90
    Level 20  
    Witam, mam na serwisie 2 takie drukarki, chodzi o to że drukarka działa ok, ale na wydrukowanych kartkach na odwrocie mam odbitą 1 raz rolkę, przy drukowaniu większej ilości stron ten pasek jest ciemniejszy. Czyściłem całą drukarkę, zamieniałem na przemian bębny i dv jednak zawsze kartka jest ubrudzona. Może ktoś miał podobny problem? W załączniku zeskanowana strona zawsze brudzi w miejscu zaznaczonym na zielono, to ubrudzenie od góry jest winą skanera...
  • phoenixcontact
    pecet7
    Level 18  
    Rolka pod tonerem - wewnątrz drukarki - zasyfiona. Standard przy kiepskich zamiennikach.
  • phoenixcontact
    drebin
    Level 28  
    Wysyp toner z wywoływaczki i zasyp nowym U130.
    elektronik_86
    Level 16  
    Tonery w Kyocerach są niemieszalne, jeśli miałeś wcześniej oryginalny a teraz zamiennik to tak będzie, jak będą mieszane różne zamienniki to też tak się będzie działo. Do wyczyszczenia wywoływaczka i do zasypania tonerem (może być ten który jest w maszynie ale może się okazać że po zasypaniu też będzie słaba jakość wydruku) - najlepiej oryginalnym lub sprawdzonym zamiennikiem.
    cuble
    Level 2  
    Niestety ale w przypadku Kyocery na rynku są też dostępne "oryginały", które opuszczają inne fabryki niż fabryki producenta.
    Także czasami nawet montując "oryginały", które oryginałami w rzeczywistości nie są mozna się wpakować w dokładnie takie same objawy.
    Erni90
    Level 20  
    Drukarka wyczyszczona, wywoływaczka i bęben wyczyszczone, działa dobrze na oryginale. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc