Witam!
Dzięki za szybką odpowiedź wszystkim! Podejrzewam inną wersję COO7! Moduł widoczny w XCOM, ale nie w sdp3 (najnowsza wersja!) W czasie scanu sdp powinien zapytać o "spare programming" a tak sie nie dzieje! Nie sprawdziłem XCOM czy może zmienić predkość CAN. A tak dla informacji, według procedur Scanii, COO7 żeby wymienić, niezbędne jest wylogowanie EMS i COO7, pewnie jak COO7 uszkodzone, podczas procedury wylogowuje tylko EMS ( nie wiemy czy to sie dzieje tylko w tych 2 modułach, może też wylogowywać ems+coo z innych też!). Potem nowy i teraz 2 źródła informacji:
1: spare programming+lock
2:lock+spare programming
Ale to na razie nie problem bo nie moge dojść do tego momentu!
Nie pomyslałem tylko o prędkości CAN, chyba mam na stałe 250 ale sprawdze czy nie auto.
SDP3 wersja 2.34 więc nie za stara na scanie 2012.
Acha i teraz sprawdziłem, SDP3 nie może ustawiać szybkości CAN, robi to automatycznie, interfejs KVASER jest nie konfigurowalny, ale nie testowałem go przyznam sie na 500, w XCOM jest opcja wiec sprawdze. W XCOM jest opcja recovery, ale trzeba podłączyć jakiś flash program Gadget albo DMec a o takowych pewnie forum jeszcze nie słyszało, przynajmniej ja!
A jeszcze jedno XCOM nie odblokuje żadnego modułu! Bez pinu sie nie da i XCOM nie robi virgin czy unlock! Można zmienić vin, serial i tak dalej ale imma sie nie da, chyba tylko w starych (tylko z pilotami) próbowałem i nic, moduły muszą być unlock dopiero SOPS i wyłączenie imma i lock znowu.
Kolego Szyniu, nie ma problemu z kodami są dobre , ale moge pin wpisać tylko w LAS i przyjmuje, jak robie unlock ems+coo7 błąd, nie może ukończyć, i nawet nie pyta o pin! 12h unlock to samo.