Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bosch WAE24160PL/30 Maxx6 - błąd F21 po wymianie szczotek

romanbig 12 Apr 2017 16:26 8658 6
    romanbig
    Level 10  
    Po wymianie szczotek jak zwykle pojawił się błąd F21 standard. Po wielogodzinnych próbach zresetowania go pralka nadal nie reaguje. Wyświetlają się tylko kontrolki w pionie redukcji obrotów wirowania. Próbowałem pokrętło godzina 6 trzymając przycisk redukcji wirowania potem na 7 i nic. Może są inne sposoby?
    ALIBABA I
    Level 31  
    Kurcze tam jest jakiś myk z resetem miałem podobny problem postaram się dziś lub jutro ci wysłać deterkę
    mrhari
    VIP Meritorious for electroda.pl
    romanbig wrote:
    Może są inne sposoby ?

Może ta pralka ma swój E-Nr?
    widaw
    Level 17  
    Osobiście nie spotkałem się z tym błędem. Miałem widocznie troszkę szczęścia.
    w moich notatkach mam tę procedurę z wtyczką z gniazda zasilającego.

Wyłączyć pralkę wtyczką z prądu,przekręcić pokrętło w prawo (godzina 6 - płukanie). Dotknąć i trzymać przycisk wirowania, Nie puszczając przycisków wetknąć wtyczkę do gniazda sieciowego, przekręcić pokrętło na wirowanie.
    romanbig
    Level 10  
    Pralka ma na pewno swój E-Nr, ale teraz nie mogę tego sprawdzić. Ale jutro do południa? Napiszę i Dzięki za zainteresowanie.
    Edit:Dodano po 16 [godziny] 47 [minuty]: :arrow:
    E-Nr pralki WAE24160PL/30
    mrhari
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Wyłączasz pralkę i zamykasz drzwiczki.
    Wybierak programów na pozycję 8 (godzina 6) i gdy zaświecą się ledy/wyświetlacz to wówczas wciskasz i trzymasz redukcję wirowania a wybierak przekręcasz o jedną pozycję zgodnie z ruchem zegara
    romanbig
    Level 10  
    Sorki, że się nie odzywałem, ale to z powodu pilnego wyjazdu. Próbowałem waszych porad po kilka razy, ale nie dało to rezultatu. Być może trzeba było trochę dłużej... Żona nie chciała już czekać i tym sposobem mamy nową pralkę. Dziękuje za zainteresowanie.