Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

FORD C-MAX 1,6 TDCI - schemat liczników

Arkadiusz70 14 Apr 2017 21:11 1887 5
    Arkadiusz70
    Level 11  
    Panowie, jak w temacie poszukuję schematu licznika a dokładnie wyświetlacza LCD Forda C-max po lifcie. Mój umarł przelutowanie dało elekt na 4 dni. Serwis w Poznaniu niestety skasował i nic nie poradził. Trzeba samemu zobaczyć a do tego potrzebuję schematów. Będę wdzięczny za pomoc.
    Arkadiusz70
    Level 11  
    Cokolwiek szukam co może mi pomóc w znalezieniu usterki. Będę wdzięczny
    Arkadiusz70
    Level 11  
    Umarł wyświetlacz LCD jest podświetlany i to wszystko. Reszta pracuje wzorowo a może ktoś jest w posiadaniu opisu złącza licznika będę mógł wtedy dokonywać pomiary na stole.
    Arkadiusz70
    Level 11  
    Problem rozwiązałem , zakpiłem licznik z Anglika podmieniłem opisy zegarów z wersji Europejskiej mojego samochodu . Za pomocą ELM 327 wersja 1.3a oraz programów FORscan oraz ELMconfing zapisałem ustawienia modułu HEC oraz zaprogramowałem klucze , zapisałem je w wersji Angielskiej oraz zmieniłem parametry prędkościomierza. Posiłkowałem się artykułem Pana CHOMIAKA który objaśnia wszystko dokładnie nowa wersja nie wymaga logowania się na serwerze kalkulatora, oczywiście musi być łącze z internetem aktywne.
    Oto link do artykułu :
    http://blog.chomiak.pl/2015/12/20/focus-mk2-wymiana-zegarow-ecu-kodowanie-kluczykow/