Witam. Ponad rok temu kupiłem zewnętrzny dysk 2.5" WD Elements 1TB (WD BUZG0010BBK-EESN) z przeznaczeniem do nagrywania programów z TV i jako dodatkowy dysk do komputera (na zdjęcia, filmy, niektóre programy, etc). Dysk sformatowany jest w NTFS i komputer z Windows 7, do którego jest zazwyczaj podpięty bez problemu go obsługuje (sprawdzałem na innych komputerach u znajomych i tam gdzie jest 7 nie ma problemu). Problem pojawił się, gdy chciałem zgrać dane z netbooka (MSI U135DX z Windows XP Home SP3). Dysk się uruchamia i cały czas pracuje, ale w Mój Komputer ani w Zarządzaniu dyskami go nie widać. Podłączałem też pożyczony dysk Verbatim 1TB, ale sformatowany w FAT32 i XP sobie z nim radził.
Co jest tego przyczyną? Jakiś program czy ustawienie rozwiąże problem? Dodam, że format nie wchodzi w grę, bo mam za dużo danych na netbooku i dysku zewnętrznym, żeby je gdzieś bezpiecznie upchnąć.
Z góry dzięki za pomoc!
Co jest tego przyczyną? Jakiś program czy ustawienie rozwiąże problem? Dodam, że format nie wchodzi w grę, bo mam za dużo danych na netbooku i dysku zewnętrznym, żeby je gdzieś bezpiecznie upchnąć.
Z góry dzięki za pomoc!