Miałem podłączone 2 telewizory do anteny satelitarnej (podłączone kablami o długości ok. 15m , drugi ok. 20m). Ze względów, iż nie chciałem wieszać kolejnej anteny na swoim budynku, a musiałem podłączyć trzeci telewizor więc kupiłem nowy konwerter za 50zł i podłączyłem tv (kablem o o długości ok. 20-25m). Od tamtej pory przy jakimkolwiek deszczu nawet lekkim coraz częściej mam komunikat "Brak sygnału z anteny itd...". W domu uważają, że tak było cały czas, ale według mnie wszystko się zdecydowanie osłabiło po podłączeniu trzeciego telewizora. Wcześniej nawet przy mocniejszym deszczu wszystko zdecydowanie lepiej odbierało.
Moje pytanie brzmi czy faktycznie te podłączenie 3 telewizora mogło tak znacznie osłabić sygnał? Bo jak nie pada deszcz wszystko jest ok, nawet jak pada to potrafi pokazywać dobry sygnał na pasku, a mimo to nie odbiera. Działają podczas deszczu np. TVP1, TVP2, czasami Polsat a o TVN czy TVN Turbo mogę zapomnieć.
W jaki sposób mogę wzmocnić sygnał z anteny? Myślałem o czymś takim:
https://ivel.pl/p7104,wzmacniacz-sygnalu-dvb-...sla-200.html?gclid=CNTA-fabqNMCFVXPsgodj9ULsA
Czy może jakiś lepszy konwerter kupić?
3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
Moje pytanie brzmi czy faktycznie te podłączenie 3 telewizora mogło tak znacznie osłabić sygnał? Bo jak nie pada deszcz wszystko jest ok, nawet jak pada to potrafi pokazywać dobry sygnał na pasku, a mimo to nie odbiera. Działają podczas deszczu np. TVP1, TVP2, czasami Polsat a o TVN czy TVN Turbo mogę zapomnieć.
W jaki sposób mogę wzmocnić sygnał z anteny? Myślałem o czymś takim:
https://ivel.pl/p7104,wzmacniacz-sygnalu-dvb-...sla-200.html?gclid=CNTA-fabqNMCFVXPsgodj9ULsA
Czy może jakiś lepszy konwerter kupić?
3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.