Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Komputer w losowym czasie zacina się

Voizer 17 Apr 2017 16:40 624 8
    Voizer
    Level 7  
    Witam.
    Mam poważny problem z komputerem. Pc zacina się w losowych momentach. Podczas tego nie mogę nic nacisnąć ani robić cokolwiek, jedynie poruszać myszką. Podczas grania np. Counter Strike Global Offensive obraz się zacina i również nic nie da się zrobić. Dzieje się tak nieczęsto mniej więcej 2 razy dziennie a trwa zazwyczaj 1min. Podczas tzw. zacięcia przestaje pracować dysk. Myślę że to z nim jest jakiś problem. Mogę wysłać jakieś logi z programu itp. jeśli bedzie to pomocne w rozwiązaniu problemu. Dodam jeszcze że szukałem wszędzie rozwiązania mojego problemu lecz nic nie pomaga. Bardzo proszę o pomoc.

Specyfikacja PC:
    Windows 10 64bit.
    Procesor: AMD FX-8320,
    Płyta Główna: Gigabyte 970A-DS3P,
    Ramy: x2 4G DDR3 Wilk Elektornik GY1600D364L9S,
    Dysk: ST3500413AS 500GB,
    Karta Graficzna: Nvidia GeForce 750 Ti,
    Zasilacz: Zalman ZM600-GLX.
    Voizer
    Level 7  
    Nie wiem czy to odpowiedni program do tego ale prosze Komputer w losowym czasie zacina się
    karolark
    Level 42  
    Problem z C7 na początek wymiana taśmy sygnałowej sata
    Voizer
    Level 7  
    Dziękuje zaraz wymienię oraz wyślę skan po wymianie/
    Kasek21
    Level 43  
    Po wymianie nic się nie zmieni więc screena nie trzeba zamieszczać.

Obserwuj czy problem będzie sie powtarzał.
    Anonymous
    Anonymous  
    Voizer
    Level 7  
    Wymieniłem kabel sygnałowy i zmieniłem port sata na (2). @Chemikpionki Co do nagłych wyłączeń prądu to mogło się zdarzyć w przeszłości ponieważ dysk mam od 4lat. Płytę główną razem z Ramami, Procesorem oraz Zasilaczem wymieniłem 2 miesiące temu. W przeciągu tego czasu nie miałem nagłych wyłączeń prądu od komputera. Dziękuje bardzo za pomoc. zobaczę czy nadal problem będzie występował.
    Voizer
    Level 7  
    Witam ponownie. Musze odkopać stary temat ponieważ problem nadal występuje.