Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Naprawa głównego przewodu Gutmann mega macs 50

Daro122 19 Apr 2017 20:17 7218 8
Texa Poland
    Daro122
    Level 31  
    Przewód uległ uszkodzeniu i objawiało się to brakiem połączenia ze sterownikiem silnika w marce Ford, obsługiwanym przez protokół J1850 PWM. Przepaleniu uległa ścieżka wewnątrz laminatu, od pinu 2 B+ do diod zabezpieczających przed przepięciem. Strzałka wskazuje miejsce uszkodzenia wewnątrz laminatu. Naprawa polega na naprawie połączenia, wykonałem takie połączenie jedną żyłą z cienkiego przewodu w izolacji. Działa teraz jak należy, kabel o numerze 8PZ 010 603-161 kosztuje tylko nieco ponad 1200 zł, więc warto było.
  • Texa Poland
    Alfred_92
    Level 33  
    Zapytam z ciekawości, czy te żyły były już tak "przyGlutowane" czy to Twoje dzieło? :)
  • Texa Poland
    Daro122
    Level 31  
    Przewód mój miał jeszcze jedna usterkę, nie łączył również między innymi z BMW E46, między innymi sterownik silnika i ABS. Dopóki nie trafiło się auto gdzie mógłbym to sprawdzić, nie byłem pewny skuteczności naprawy. Tak więc działa teraz z Fordami i BMW.
    endurasek
    Level 14  
    Chciałem się zapytać czy ma kolega może rozpiskę przewodów, bo koledze właśnie naprawiam ten przewód i nie potrafię zlokalizować wszystkich przewodów we wtyce db26, bo ktoś ją zalał gorącym klejem. Chodzi mi o pin:
    wtyczka db26 pin 6 -> wydaje mi się, że ma to być przewód zielony
    wtyczka db26 pin 21 - > tu wydaje mi się że pomarańczowy
    wtyczka db26 piny 1, 9, 10, 19, 26 są połączone razem z czarnym, szary, biało-brązowy, biało-szary, biało-czarny.
    jacolino75
    Level 19  
    A naprawi ktoś przewód do Mega Macs 42, bo mam takowy do naprawy?
    moki1972
    Level 2  
    Mam taki problem z moim kablem gutmann 66, dołączam zdjęcie, może mi ktoś pomoże.
    Naprawa głównego przewodu Gutmann mega macs 50
    moki1972
    Level 2  
    Kable naprawione, były luźne.
    Naprawa głównego przewodu Gutmann mega macs 50 Naprawa głównego przewodu Gutmann mega macs 50