Witam,
Proszę o pomoc: czy zmiana centralki alarmowej z Cheetah na Proxima ZN będzie wiązała się z dużymi zmianami w okablowaniu? (najlepiej chciałbym wykorzystać istniejące kable położone w samochodzie bez większych zmian, a tylko przy centralce odpowiednio je podłączyć). Dodatkowo obecnie nie mam centralnego zamka z pilota i może tak zostać).
Do tej pory miałem w samochodzie taki alarm:
Natomiast chciałbym podłączyć taki:
Z tego co mi się wydaję kable z Cheetah (kolejno od góry schematu) można przyporządkować kablom centralki Proxima wg poniższego zestawienia. Proszę o weryfikację, uzupełnienie niewaiadomych:
Cheetah = Proxima
Plus: Nienumerowany = 2
Masa: Nienumerowany = 1
Sterowanie zamkiem centralnym: 1 (obecnie nie podłączone) = ?
Sterowanie zamkiem centralnym: 2 (obecnie nie podłączone) = ?
Sterowanie zamkiem centralnym: 3 (obecnie nie podłączone) = ?
Sterowanie zamkiem centralnym: 4 (obecnie nie podłączone) = ?
Kierunkowskazy: 5 = 6 ; Kierunkowskazy: 6 = 6 (rozumiem, że trzebaby je połączyć w jeden kabel i dopiero wpiąć do centralki?)
Przekaźnik blokady zapłonu: 7 = ?
Przekaźnik dodatkowy: 8 (obecnie nie podłączone) = ?
Plus do syreny: 9 = Nienumerowany biały? (pozostałe kable - na schemacie Proximy są 4 kable prowadzące do maski - mogą zostać niepodpięte?)
Wyłączniki krańcowe: 10 = 7
Plus po stacyjce: 11 = 5?
"LED" = "LED"
"Czujnik ultradźwiękowy" = "do czujników dodatkowych (aktywna masa)"
Wyłącznik reset możnaby usunąć.
Proszę o pomoc: czy zmiana centralki alarmowej z Cheetah na Proxima ZN będzie wiązała się z dużymi zmianami w okablowaniu? (najlepiej chciałbym wykorzystać istniejące kable położone w samochodzie bez większych zmian, a tylko przy centralce odpowiednio je podłączyć). Dodatkowo obecnie nie mam centralnego zamka z pilota i może tak zostać).
Do tej pory miałem w samochodzie taki alarm:

Natomiast chciałbym podłączyć taki:

Z tego co mi się wydaję kable z Cheetah (kolejno od góry schematu) można przyporządkować kablom centralki Proxima wg poniższego zestawienia. Proszę o weryfikację, uzupełnienie niewaiadomych:
Cheetah = Proxima
Plus: Nienumerowany = 2
Masa: Nienumerowany = 1
Sterowanie zamkiem centralnym: 1 (obecnie nie podłączone) = ?
Sterowanie zamkiem centralnym: 2 (obecnie nie podłączone) = ?
Sterowanie zamkiem centralnym: 3 (obecnie nie podłączone) = ?
Sterowanie zamkiem centralnym: 4 (obecnie nie podłączone) = ?
Kierunkowskazy: 5 = 6 ; Kierunkowskazy: 6 = 6 (rozumiem, że trzebaby je połączyć w jeden kabel i dopiero wpiąć do centralki?)
Przekaźnik blokady zapłonu: 7 = ?
Przekaźnik dodatkowy: 8 (obecnie nie podłączone) = ?
Plus do syreny: 9 = Nienumerowany biały? (pozostałe kable - na schemacie Proximy są 4 kable prowadzące do maski - mogą zostać niepodpięte?)
Wyłączniki krańcowe: 10 = 7
Plus po stacyjce: 11 = 5?
"LED" = "LED"
"Czujnik ultradźwiękowy" = "do czujników dodatkowych (aktywna masa)"
Wyłącznik reset możnaby usunąć.