Witam, zamierzam zakupić uniwersalną wiertarkę marki Celma, budżet odgrywa drugorzędną rolę. Proszę o pomoc i opinie.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereSlowaninAnonim wrote:Ale póki co chciałbym wesprzeć Polskiego producenta;)
Krzysztof Reszka wrote:SlowaninAnonim wrote:Ale póki co chciałbym wesprzeć Polskiego producenta;)
Cytat z artykułu ;
Celma już ich bowiem nie produkuje i skurczyła się do małego przedsiębiorstwa handlowego, które używa swojej marki do „brendowania” maszyn chińskich oraz koreańskich i nie odgrywa na naszym rynku żadnej poważnej roli.
mietek440 wrote:Proponowałbym bym jednak wybrać coś bardziej markowego . Proponuję młotowiertarkę z dwoma wymiennymi uchwytami .
qadam12 wrote:
qadam12 wrote:Ta co proponuję to Hitachi ,montowana w chinach . Te firmy które bierzesz pod uwagę nawet przy tej nie leżały to jest całkiem przyzwoity sprzęt.
Sniezynka wrote:Witam,
A ja zaproponuję: Makita HR2470, może droższe rozwiązanie ale bardziej uniwersalne a co najważniejsze da się tym pracować.
Używany przez 8 lat jedynie co wymienione to uchwyt SDS. A co najważniejsze ma sprzęgło przeciążeniowe , dwa wymienne uchwyty.
Do niej proponuje dobre wiertła do betonu Boscha , Makity nie są tak dobre, mała wydajność wiercenia.
SlowaninAnonim wrote:często słyszę pozytywne opinie o Graphite/cie.
yanes wrote:Szkoda było wydawać 350 zł bo mogłem od razu kupić Boscha za 700 zł a tak teraz będzie mnie to kosztować ponad tysiąc bo trzeba doliczyć do ceny ten złom z Castoramy. Nie warto oszczędzać bo to się mści.
Matylda_26 wrote:Niby 850W a nie szło profili pociąć dla 70m2 podwieszanego sufitu, kilku prętów zbrojeniowych i rur 1/2 cala. Regulator obrotów też jakieś padło.
Matylda_26 wrote:SlowaninAnonim wrote:często słyszę pozytywne opinie o Graphite/cie.
Niby 850W a nie szło profili pociąć dla 70m2 podwieszanego sufitu, kilku prętów zbrojeniowych i rur 1/2 cala. Regulator obrotów też jakieś padło.
SlowaninAnonim wrote:To z czego były te profile z tytanu? A według mnie Bosch to to samo co Husqvarna ich narzędzia są przereklamowane; jakościowo coraz gorsze a płaci się tylko i wyłącznie za nazwę.-