Mam w opiece kilka tych maszynek i mam problem bo prawie we wszystkich występują zacięcia ale tylko z drugiej kasety maszynki mają różne przebiegi podam jakie i tak 1. 12k kopii 2.26k kopii 3.3k kopii 4 56k kopii zacięcia występują tylko z drugiej kasety
Jeżeli wyeliminowałeś rolki i sprzęgiełka jednokierunkowe to pozostaje wymiana sprzęgieł pobierania papieru . W parts catalogu mają numer A02EM20200 i są używane w wielu modelach KM. Trochę dziwne że tylko z drugiej kasety zacina ...
Witam
1. Sprawdź rolki separacyjne, potrafią dać do wiwatu i powodować zagniecenia na początku kartki
2. W tej serii maszyn nawet jakość (pochodzenie) papieru odgrywa rolę (serio ) Zamień papier na inny lub przywieź swój (sprawdzony) do Klienta i wypróbuj zmianę. Też się z tym przedziwnym zjawiskiem spotkałem. Kolega mi o tym wspomniał. Przywiozłem do Klienta swój dobry papier (STORA) i się zdziwiłem Jak ręką odjął, chodziło jak nowe, bez zarzutów, bez zacięć Klienci używają różnych wynalazków (byle taniej było).
Pozdrawiam
"serwek"
Kolego copyman niestety nie mogą to być sprzęgła(bardzo mały przebieg) podmieniłem z maszynki (która jako jedyna nie zacina) cały zespół podawania i niestety bez zmian zacina nadal z 2 kasety
co do kolegi serwek to była pierwsza myśl wina papieru sprawdzone na dobrej jakości papierze i niestety bez zmian z 1 kasety ok z 3(duży magazyn) ok a z 2 niestety zacina co do rolek to chyba nie przy tak małych przebiegach jakieś inne sugestie
Witam
To obstawiam jeszcze albo:
1. plastik kierunkowy z jego listkami foliowymi Czasem się łamią mocowania boczne...
albo
2. docisk transportu pionowego (na tej wysokości)