Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Columbus RNS 510 - Ekran dotykowy nie reaguje

rakato11 25 Apr 2017 12:09 7002 10
    rakato11
    Level 12  
    Witam wszystkich. Ekran dotykowy w radiu nagle przestał działać.
    Podświetlany wyświetlacz, ale kiedy dotknąć, aby wybrać funkcję, nie odpowiedział.
    Proszę o pomoc, szukałem schematu ale nie znalazłem. Jeśli by ktoś miał, byłbym wdzięczny.
    farbafarba
    Level 8  
    witam,chcialbym odswiezyc temat poniewaz mam identyczny problem po wymianie akumulatora.Nie dziala dotyk i nie mozna wpisac kodu,po przeczytaniu wielu watkow doszedlem do tego ze to wina softu i teraz pytanie jaki soft mozna wgrac do 3T0 035 680A na obudowie mam SW 2724 i HW H41 oczywiscie skoda columbus.
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    farbafarba wrote:
    Nie dziala dotyk i nie mozna wpisac kodu

Radio nie widzi cana.

W swoim aucie po odpięciu akumulatora nie żąda kodu.
    farbafarba
    Level 8  
    Witam,radio we wlasnym aucie nie zmieniane tylko akumulator nowy,radio wlaczylo sie po czasie pozniej po wylaczeniu silnika blokada nie mozna wpisac kodu.Podlaczone na stole zachowuje sie tak samo wiec pytanie co dalej zrobic ?
    Dodaje foto z wersja nawigacji
    tolo
    Level 34  
    Była nakładka na naprawę softu jak brak komunikacji z CAN, poszukaj w sieci.
    farbafarba
    Level 8  
    rozumiem,ale teraz po nakladce mam juz tylko przekatne linie i ewentualnie moge odzyskac logo skody ,wgrywa sie tylko swl recovery reszta mam uprgrade error ,dlatego tez pytam jakiego softu uzyc ?Dobra bo moze nie dokladnie sie wyrazilem ,chodzi mi o to zeby rayjko zawolalo o kod bez samochodu ,pozniej juzsobie dam z nim rade
    farbafarba
    Level 8  
    Mam jeszcze pytanie ,wyczytalem ze navi skody maja wlaczona blokade zeby niedalo sie wgrac starszego softu ,mozna to jakos wylaczyc gdy pomijajac wpisywanie z panelu ?

I takie cos z sieci:

"Uwaga! Właściciele Skody
    Wyodrębnij pliki PQTABLE i SKTABLE z obrazu (użyj magiciso lub ultraiso). Pliki można znaleźć ze ścieżki: \ VUCI \ B101 \ RNSMIDEC \ PROG
    Zmień nazwy plików, zmieniając tylko nazwę SKTABLE na PQTABLE i na odwrót
    Zastąp pliki o zmienionej nazwie z powrotem na obraz i zapisz obraz. Nagraj ten obraz na DVD lub CD.Załaduj lub ponownie załaduj oprogramowanie układowe do RNS-510, wykonując poniższe czynności."

Trzeba zawsze zamieniac te pliki ?
    tottoro
    Level 2  
    farbafarba czy dałeś radę z "niedotykowym" ekranem, bo mam ten sam problem
    farbafarba
    Level 8  
    witam,niestety dalej jestem bez rozwiazania,napewno to wina softu ale nie wiem jak wgrac calosc i ktory bo ciagle wywala blad przy wgrywaniu
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    farbafarba wrote:
    napewno to wina softu

Nie koniecznie.
    User removed account
    Level 1