Moderated By Marek J.:Wydzieliłem z tematu innego użytkownika. Na przyszłość proszę pamiętać aby nie dopisywać się do obcych tematów z odrębnymi problemami nawet jeśli dotyczą tych samych urządzeń...
3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.
MarcinUM wrote:To idziemy do menu drugiego poziomu a tam mamy funkcje (szkoda, że autor nie uznał za stosowne do czego służą ów funkcje):
1. Zabezpieczenie przed wiatrem - co to jest, jak to działa w praktyce???
2. Skok wsteczny
3. Lekki dotyk - ???
4. Wstępne błyskanie
5. Opóźnienie otwierania skrzydła
6. Opóźnienie zamykania skrzydła
7. Czas pauzy.
Pytam zatem do jasnej ch..., zgodnie z tym co napisano wcześniej w instrukcji gdzie w menu 2 poziomu jest ustawienie odległości spowalniania???
Witam.
Dzisiaj również instalowałem zestaw w takiej konfiguracji i tak samo mogę potwierdzić - instrukcja to dno i 100 metrów mułu

Poległem również na programowaniu pilota ( brama przechodzi test otwarcia i zamknięcia ). Z tego co zauważyłem na filmiku - jest różnica polegająca na tym, że gość najpierw wciska przycisk na pilocie, który chce programować, a następnie w centralce. W instrukcji jest podane inaczej.
Nic jutro będę testował czy coś to da.
Co do powyższego cytatu - też mnie ciekawią powyższe funkcje - czy ktoś ma opis jak one działają ? w instrukcji ani słowa...
Bardzo ciekawi mnie również czy są możliwe ustawienia momentu spowolnienia skrzydła, aby nie zatrzymywało się gwałtownie na blokadach... u mnie nie zauważyłem praktycznie wcale spowolnienia...
PS. Może FAAC ma również 2 instrukcje - dla użytkownika i dla instalatora ?...
EDIT
Generalnie operacja zakończona sukcesem. Dodam, na przyszłość może się komuś przyda - dopiero po przypisaniu pilota do centralki brama otwiera się i zamyka spowalniając przy końcach ( wcześniej, przy programowaniu przyciskiem SETUP na centralce brama otwierała się i zamykała bez spowalniania).
Z powyższych funkcji mam rozszyfrowane prawie wszystkie, pozostały mi:
1. Zabezpieczenie przed wiatrem - co to jest, jak to działa w praktyce???
3. Lekki dotyk - ???
które to nie wiem jak działają.
Ostatnia sprawa, nad którą muszę popracować to piloty. Otóż mam 2 przyciskowe XT i pierwszy przycisk otwiera całą bramę, drugi przycisk tylko połówkę. Skopiowałem drugiego pilota, jednak na tym drugim działa tylko pełne otwarcie, nie wiem natomiast jak ustawić na 2-gim pilocie, żeby 2-gi przycisk otwierał tylko połówkę. ( obecnie 2-gi przycisk nic nie robi )