Witam,
Zdiagnozowałem uszkodzony inwerter w laptopie toshiba satellite l100-121. Problemem jest uzyskanie części zamiennej, w Polsce niczego nie mogłem namierzyć, za granicą tez słabo. Czy jest może jakiś zamiennik albo inwerter nowszej serii, który pasowałby do tego laptopa?
Niestety uszkodzony laptop jest z dala ode mnie. Wiem tylko, że to była chyba 15. Nie działa zupełnie podświetlenie, jeśli skieruje się źródło światła na ekran to coś widać. Nic więcej nie wiem.
Zaryzykuje chyba ten inwerter, niestety nie mam obecnie dostępu do laptopa żeby móc cokolwiek sprawdzić. Jakie oznaczenie musi mieć ten inwerter i gdzie to dostanę?
Ponieważ na ebay.uk sprzedaja części z modelu to z opisu na nich wynika, że to
Toshiba Satellite Pro L100 platforma (QUANTA BH1)/ czasem BH2
* kbc PC87541V-VPC
* pod klawiaturą zawsze był napis
Spoiler:
Satellite L100
Vendor HannStar DA0BH1MB6E4 Rev. E.
Quote:
Wlan Dual Usb Port Board DA0BH1TB6E7 rev.E
Quote:
Screen Cable DD0BH1LC003 A
* L100-120, L100-113.
Matryca 15" XGA (024 x 768) lvds: 30 PIN (top_Right)
opisywana jako TOSHIBA TruBrite™ 15”, 1x CCFL Lampa opisana na Link
Spoiler:
Length L 305 mm +/- 1 mm
Luminous length LL > 285 mm +/- 1 mm
Diametr 2 mm
Cleanrance Original Fully tested New AS023170376 T18I077.05 lcd inverter board co myślicie?
Moderated By RADU23:
Link do sklepu/aukcji usunąłem, pozostawiając dokładny model/nazwę/specyfikację produktu.
3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.
Link do sklepu/aukcji usunąłem, pozostawiając dokładny model/nazwę/specyfikację produktu.
3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.
Nowy inwerter doszedł ale nic się nie zmieniło, dalej przy włączeniu na początku wyświetlane jest czerwone logo i poprzeczne paski, a potem całkowity brak podświetlenia, to świadczy o konieczności wymiany matrycy?