Q-mac wrote:Tester nie daje 100% pewności, sam się o tym przekonałem.
Uszkodzone wykrywa, pokazuje albo zwarcie lub działanie jako diodę. Na razie mnie nie zawiódł .
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereQ-mac wrote:Tester nie daje 100% pewności, sam się o tym przekonałem.
chudek wrote:Gdybym taką opnię otrzymał wcześniej, zaoszczędził bym 100zł, czas i wzmacniacz a te kwotę miałby dwa nowe moduły końcówek na mosfetach.Ja włożyłbym do tego wzmacniacze na mosfetach, ta końcówka jest porażka (bootstrap)
chudek wrote:Powtarzam, po pierwszym uruchomieniu pracował OK idealnie, po chwili poszedł dym.Moim zdaniem się wzbudza.
Q-mac wrote:mnie jak na razie nie zawiódł, możliwe że tak się zdarza.Miałem tranzystor który na testerze był OK, a w układzie zachowywał się dziwnie
Q-mac wrote:Dajmy spokój... Tranzystor za złotówkę to wolę kupić drugi niż cudować.ale by być pewnym na 100% należałoby sprawdzić element w warunkach w jakich pracuje.
TOMI wrote:Tak zrobię jutro, jak dojadą nowe końcowe tranzystory. Wezmę się za to po raz ostatni.Jak chcesz się bawić to dokonaj pomiaru napięć względem masy na każdej elektrodzie każdego tranzystora i nanieś na schemat pamiętając o znaku minus.
nici wrote:chudek wrote:Powtarzam, po pierwszym uruchomieniu pracował OK idealnie, po chwili poszedł dym.Moim zdaniem się wzbudza.
Q-mac wrote:mnie jak na razie nie zawiódł, możliwe że tak się zdarza.Miałem tranzystor który na testerze był OK, a w układzie zachowywał się dziwnieQ-mac wrote:Dajmy spokój... Tranzystor za złotówkę to wolę kupić drugi niż cudować.ale by być pewnym na 100% należałoby sprawdzić element w warunkach w jakich pracuje.TOMI wrote:Tak zrobię jutro, jak dojadą nowe końcowe tranzystory. Wezmę się za to po raz ostatni.Jak chcesz się bawić to dokonaj pomiaru napięć względem masy na każdej elektrodzie każdego tranzystora i nanieś na schemat pamiętając o znaku minus.