Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

NCP 4740SF + ONKYO TX NR 656 - Problem z dekoderem po podlaczeniu.

kkuseczny9 29 Kwi 2017 15:42 735 4
  • #1 29 Kwi 2017 15:42
    kkuseczny9
    Poziom 2  

    Witam. Po podłączeniu amplitunera do nowych kolumn zabrałem się za podłączenie innych urządzeń do amplitunera. Nie było tego dużo bo narazie tylko dekoder TV nc+ a konkretnie model NCP 4740SF. Połączyłem go kablem HDMI. Następnie wykorzystując złącze ARC zarówno w amplitunerze i TV połączyłem amplituner do TV. Jeśli chodzi o dźwięk to jest bajka. Problem jest z dekoderem który po wylaczeniu gubi kanały - wyskakuje komunikat że TV nie widzi dekodera i prosi o wyszukanie kanałów.
    Po ręcznym wprowadzeniu danych dekodera problem znika ale tylko do momentu jego wyłączenia po którym problem wraca

    0 4
  • #2 29 Kwi 2017 19:31
    simhak
    Moderator - SAT

    Połącz dekoder do telewizora przez HDMI, a do wzmacniacza podłącz dźwięk z dekodera.

    0
  • #3 30 Kwi 2017 00:51
    kkuseczny9
    Poziom 2  

    simhak napisał:
    Połącz dekoder do telewizora przez HDMI, a do wzmacniacza podłącz dźwięk z dekodera.


    Można tak ale po co mam dwoch kabli używać skoro mogę jednym to załatwić? ?
    Myślałem ze ktoś miał podobny problem z tym dekoderem i wie jak sytuacje rozwiązać

    0
  • #4 30 Kwi 2017 02:21
    simhak
    Moderator - SAT

    Rozwiązanie masz powyżej.
    Twój sprzęt, Twoja decyzja...

    0
  • #5 14 Maj 2017 21:55
    kkuseczny9
    Poziom 2  

    Temat zamykam. Wystarczy podłączyć tv po hdmi do tv a dźwięk przechodzi po ARC do amplitunera. Sterowanie nc+ wróciło na swoje tory.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo