Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SEAT IBIZA 6k1 1998 - nie działa centralny zamek z pilota

MRx. 02 May 2017 19:52 4644 6
    MRx.
    Level 2  
    Witam pisze tu bo już sam nie wiem co jest nie tak ..

auto to seat Ibiza 6k1 1998r

Centralny zamek działał aż pewnego przyjazdu z pracy chce zamknąć auto z pilota a tu nie reaguje na moje klikanie , pomyślałem że może bezpiecznik ale sprawdziłem i był dobry .
    zamknąłem auto z kluczyka i zamknęły się wszystkie drzwi i bagażnik , dioda w kluczyku mruga tak jak zawsze , ale spróbowałem zakodować go jeszcze raz i się nie da i co jest tego przyczyną ? jestem zielony z elektroniki w aucie jak coś ;) ale wydaje mi się to dziwne bo jak by była walnięta sterownik to nie działało by zamykanie też z kluczyka i najbardziej prawdopodobne co wymyśliłem to że kluczyk się zepsuł ale to by dioda nie działała chyba ?

Centralny zamek fabryczny
    magir
    Level 29  
    A bateria w kluczyku sprawdzona ? Ile ma lat ?
    MRx.
    Level 2  
    Tak 2017r baterii w tym pilocie są 2 baterie
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    MRx. wrote:
    najbardziej prawdopodobne co wymyśliłem to że kluczyk się zepsuł ale to by dioda nie działała chyba ?

"świecąca dioda" nie zawsze świadczy o tym, że pilot emituje fale radiowe.
    MRx.
    Level 2  
    żebym to jeszcze miał takie radio :D muszę poszukać takiego chyba ;) jak znajdę i sprawdzę to dam znać
    magir
    Level 29  
    A w samochodzie nie masz ? Fale średnie i takie same czary jak na video tylko w okolicy anteny.
    MRx.
    Level 2  
    @magir a jak to ustawić ? czy chodzi ci np o te kanały jak np 104.1 ?
    Moderated By CameR:

Reg. 3.1.17. Nie wysyłaj pytań bardzo podstawowych, na które odpowiedzi można znaleźć w ogólnie dostępnych źródłach. Nie prezentuj postawy, że mi się należy. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.