Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna I 2.0 16v 1998r - Dziwne zachowanie Auta

Talarki 04 May 2017 08:38 1065 3
    Talarki
    Level 2  
    Witam mam od paru dni problem z moja laguna.
    Zaczelo sie tak ze podczas drogi do sklepu nagle wywalilo mi samoczynnie Gaz przełączając sie na benzyne.
    Przyczym to przelaczenie nie bylo takie normalne Auto stracilo Moc przestalo rowno pracowac nie pracowalo na wszystkie gary.
    stwierdzilem moze jakis syf z baku zaciagnal gaz sie skonczyl i to jest tego powod, ale natychmiast dotankowalem paliwa i gazu.
    Odpalilem ponownie auto i wciaz to samo przygazowanie ani inne usilne proby nic nie dawaly. Wogle sie nie chcial zalaczyc na instalacje lpg nawet próbując wlaczyc go Awaryjnie by odpalil odrazu na Gazie. Nic wciaz to samo..
    odlaczylem akumulator / komputer gazowy / bezpiecznik i wciaz nic auto nadal chodzilo jak traktor bez jakiej kolwiek mocy.
    Poprzez to ze to bylo swieto nie bylo jak sie wybrac do mechanika to trudno odstawilem auto u znajomego wrocilem po nie za 2-3h odpalam i auto cud zyje naprawilo sie samo.
    Pojezdzilo 1 dzien bez zadnych manewrow a kolejnego dnia znow sie zaczelo podczas drogi nagle znow wywalilo gaz stracil moc totalnie i za 30 secund sam podczas drogi sie naprawil. zrobil mi Tak wczoraj z 8x.. ten objaw wylaczenia gazu i utraty mocy odbywal sie roznie czasowo raz to tylko poczulem o znow mu odjeba....lo i wrocil do normy czyli tam z 2-3secundy ale potrafilo mu odbic 2x z rzedu gdzie kazdy jego kaprys traw po okolo minucie..
    Pomozcie co to moze byc w czym szukac dziekuje.
    autoas
    Level 42  
    Szukaj problemu z "iskrą"....
    sebap
    Level 41  
    Gdybyś napisał jaka instalacja LPG to było by znacznie łatwiej.
    Talarki
    Level 2  
    W instalacji gazowej chyba bym nie szukal skoro jak mu odbije to wylacza gaz i nie chce poprawnie na benzynie chodzic a gdy jest z nim wszystko wpozadku to i na gazie jak i bezynie prawidlowo dzialal.
    Poszukam z iskra.
    A co do lpg to jakas sekwencyjna instalacje ma od okolo 5lat. Sprawdze co to za instalacja w chwili wolnej i napisze.