lesławek napisał: Zamieść ten arkusz, bo nikt nie zgadnie co ty tam robisz...
Kolega '
lesławek' ma słuszny pogląd na tę sprawę ...
michu14031 napisał: ...wstawiłem kod pozmieniałem wszędzie wartość na TRUE i wyrzuca mi nadal błąd
" Nie można użyć tego polecenia w chronionym arkuszu, Aby użyć tego polecenia, należy najpierw usunąć ochronę arkusza .... "
dodatkowo wskazuje na
ActiveSheet.Range("$D$1:$E$20001").AutoFilter Field:=2, Criteria1:="<>"
Owa linia mówi nam, że w aktywnym arkuszu należy wyfiltrować tabelę znajdującą się w zakresie 'D1:E20001' po niepustych komórkach z kolumny nr 2, czyli z 'E'
A dlaczego tego nie robi (?) ...
Jeśli kolega nie chce zamieszczać przykładu, to trzeba w kodzie, który to 'coś' robi, gdzieś na początku, wstawić sobie punkt przerwania, np: wpisując komendę '
Stop' i używając '
F8' prześledzić linijka po linijce, które z poleceń kodu vba pokazuje nam "że ma nas gdzieś" ...

.
Chroń arku...e 0001.jpg (18.74 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Należy również prześledzić procedurę wcześniejszą, która ewentualnie wywołuje tę z filtracją ... inaczej to tak na sucho się nie dojdzie o co biega ...

... polecenie jest na tyle proste i nieskomplikowane, że w połączeniu z odpowiednim poziomem ochrony arkusza nie powinno sprawiać kłopotów ...

... a jednak ...
może złym hasłem jest odblokowywany arkusz ?