Alany plusy multi to dobry przykład jak nie powinno się tego robić.
To, co czyni je szumofonami są wewnętrzne zakłócenia harmoniczne przenikające przez zasilanie.
Jest to sytuacja na jednym z filtrów przy odłączonej antenie.
Żeby mieć skalę do porównania kursorem 2 oznaczyłem normalną nośną z kanału 20 widzianą przez radio jako s9.
W tym momencie kontroler nie pracuje, choć załączony z powrotem "dokłada swoje".
Sposób pozbycia się wady nie istnieje.
Być może miał nim być specjalny algorytm squelcza kto wie - jakkolwiek okazał się on niewypałem.
Dobre radyjka skończyły się jak zaprzestano produkcji syntez PLL drugiej generacji nie wiedząc nikomu dlaczego.
Plusy multi są trzeciej generacji, bo - patrz wyżej.
Tak samo jak Alan 48 w nowym wykonaniu nie możliwe by taki był.
Obecnie wchodzi CB 4 gen. utrudniająca naprawy możliwych uszkodzeń na niespotykaną dotąd skalę.
Skończą się możliwości modyfikacji wad konstrukcyjnych na własną rękę.
Może kiedyś-kiedyś problematyka bramki szumu rozwiąże się samoistnie tak jak w Australii, gdzie CB ma 40 kanałów w zakresie 467~477MHz.
Moim zadaniem...... CB mogłoby odzyskać swoją popularność. Na paśmie 11m brakuje innych form łączności. np. SSTV, PSK, czy nawet JT9+JT65 (patrz wikipedia). Ale do tego potrzebne jest transceiver ze wstęgami SSB.
haha.. ale sentyment mi wrócił. Wydaje mi się, że jako pierwszy na Dolnym Śląsku uruchomiłem się na SSTV ok 94tego. Mam łączność nawet z Nową Zelandią.
Jak sprzedałem patent znajomym to potworzyły się fan cluby SSTV - można było robić łączności praktycznie bez znajomości angielskiego. Jeszcze dziś podczas propagacji słychać SSTV na 27.700USB. A na 27.500USB rzadko bo rzadko - ale zasuwa PSK31. Mało tego - w okolicach 26.7coś tam w LSB działało Packet radio Jednak technologii nie da się powstrzymać - dziś obrazek SSTV o rozdzielczości 320x240 pixeli wygląda wręcz komicznie na ekranie komputera. mody PD180 transmitują obrazki wieki (np obecnie idzie to z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej).
Osobiście myślę, że mody cyfrowe nie wspomogą CB radia.
Co do obecnych sprzętów - ostatnio bardzo ciekawą maszyną wydaje się anytone at-6666 i jego klony. Widziałem kilka filmów - i wielki szacun w kwestii redukcji szumów!!! Mało co a kupiłbym go z pół roku temu - ale powoziłem troszkę na fotelu w aucie wstęgowego Superstara FM360 - brak propagacji szybko mnie zniechęcił do dalszych eksperymentów. Finalnie antena zniknęła z dachu (choć radio Apollo Road Blues wciąż jest pod fotelem).
Co do syntezy, mikroprocesorów i zakłóceń wewnętrznych - obecnie robi się to dobrze w radiach krótkofalarskich - więc można. Choć oczywiście i w tym sprzęcie trafiają się szumofony. Ale nikt nie zainwestuje 4tys PLN w Yaesu 857, żeby czysto odbierać 19stkę...
Dodano po 5 [minuty]:
Wawrzyniak1 wrote:
Alana 28 lub 18. Do dziś żałuję, że go sprzedałem.
A mnie wcale nie zachwyciły te radia. Końcówka lat 90tych - Alan 28 działał WYŚMIENICIE (a jak sobie radzi w dzisiejszych czasach?). ze 5 lat temu dorwałem 18stkę, porównałem z innymi sprzętami... i ... nie wiem, co w nim takiego wspaniałego. Zbierał syf jak na poziomie Onwy MKII (jeszcze mam taką dziewiczą - moje 1sze radio!!!).
Zbierał syf jak na poziomie Onwy MKII (jeszcze mam taką dziewiczą - moje 1sze radio!!!).
I co cię dziwi?MK2 to już szajs był bo zamiast Muraty na II p.cz. zaczęli pchać CQ. Radio zaczęło mocniej szumieć i straciło swoją renomę.
Oto wnętrze MK2, jak widać jest już CQ455.
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1374030.html
MK1 był na takim filtrze jak Unideny czy Presidnety z Filipin , Murata na 3 nogach.
Nowoczesność niesie rozmaitości. Powstają komplikacje natury manualnej takie jak opóźnienia w reakcji na klawisz czy wręcz błędy jak pomylenie funkcji klawisza, notoryczne zacinanie się encoderów, itp. Stare sprzęty mają w sobie taką magię, że zawartości tych pryimtywnych kontrolerów były robione w asemblerach, gdzie wykorzystywało się każdą wolną komórkę zawartości ROM, bo absolutnie nie było miejsca na nieprofesjonalizm. Skutkiem tego w latach 90 nikomu nie śniło się, że kiedyś przełączenie jednego kanału zajmie dwie sekundy jak w radiach Canva. Albo, że załączenie PTT będzie wymagać sekundowego wyprzedzenia, tj. tyle co opóźnienie potrzebne do przełączenia na nadawanie, bo program wykonał jakiś niedouczony praktykant. Uzyskuje się efekty zacinania się funkcjonalności ogółem jak w tunerach DVB-T. Skutecznie zniechęca to do korzystania z takiego głupiego pudła co nie chce dać się obsłużyć w miarę przyzwoicie, albo wręcz robi co chce.
Również przykładowemu Alanowi komputeryzacja nie wyszła na zdrowie, bo od teraz klawisze mają tendencję do zacięć.
Często trzeba na chama wciskać AM/FM+Scan żeby ustawić PL.
Reguła "old skul" zdaje potwierdzać się nie tylko w radiach , ale i całej elektronice.
Tak, że możliwości niechęci do CB są niezliczone.
Powstają coraz to nowsze udoskonalenia, które w rzeczywistości są potrzebne, albo i nie koniecznie.
I tak np. ciekawostka z nowości CB Auto RF-Gain.
Moim zadaniem...... CB mogłoby odzyskać swoją popularność. Na paśmie 11m brakuje innych form łączności. np. SSTV, PSK, czy nawet JT9+JT65 (patrz wikipedia). Ale do tego potrzebne jest transceiver ze wstęgami SSB.
haha.. ale sentyment mi wrócił. Wydaje mi się, że jako pierwszy na Dolnym Śląsku uruchomiłem się na SSTV ok 94tego. Mam łączność nawet z Nową Zelandią.
Jak sprzedałem patent znajomym to potworzyły się fan cluby SSTV - można było robić łączności praktycznie bez znajomości angielskiego. Jeszcze dziś podczas propagacji słychać SSTV na 27.700USB. A na 27.500USB rzadko bo rzadko - ale zasuwa PSK31. Mało tego - w okolicach 26.7coś tam w LSB działało Packet radio Jednak technologii nie da się powstrzymać - dziś obrazek SSTV o rozdzielczości 320x240 pixeli wygląda wręcz komicznie na ekranie komputera. mody PD180 transmitują obrazki wieki (np obecnie idzie to z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej).
Osobiście myślę, że mody cyfrowe nie wspomogą CB radia.
.
Większość CB-stów nie wie co to nawet co to są emisje cyfrowe. Zapytaj kogokolwiek na kanale 19-tym co to PSK31. Myślę, że nikt nie udzieli Ci odpowiedzi . Nigdy nie podpinali swojego TRX-a pod komputer. Tylko starzy wyjadacze z lat 90-tych coś o tym wiedzą. Takie jest moje zadanie. Hi!
Przydzielanie znaków dla użytkowników 11m byłoby czymś bardzo pozytywnym. Uporządkowało by to bałagan na paśmie. Unikalny znak wywoławczy otoczyłby takiego krótkofalowca większą estymą
Wielu posiadaczy znaków z lat 90 straciło zainteresowanie krótkofalarstwem, zmarło. Bez przedłużenia znak wraca do puli do rozdania a nie jest zablokowany na zawsze.
Tylko dlaczego trzeba za to płacić 82zł?
Novile wrote:
Dlatego mogę obiektywnie pisać o tym. Jak byś zarobił 1500zł i miał wydać 500zł na mandat to byś inaczej "śpiewał". Obecne kwoty mandatowe nie są dostosowane do polskich realiów.
I bardzo dobrze, że są takie mandaty. Jeden z drugim się trochę zastanowi zanim coś zrobi. A jak się nie zastanowi to zaboli.
Na zachodzie już od dawna są kary na poziomie 1/2 przeciętnej wypłaty - efekt? Jedzie Niemiec po A2 równiutko 140km/h i ani kilometra więcej, to już jest nawyk.
Wystarczy pojeździć trochę po autostradach i zobaczyć co ludzie wyprawiają. Jedna dziesiąta powinna dostać mandat z 1500zł i z 10 punktów, może by się oduczyli.
Tylko z wczoraj - jechało dwóch, jeden taksiarz cały czas lewym pasem i nie dawał się wyprzedzić, drugi Laguną próbował wyprzedzać nawet "poboczem" jak nie z lewej to z prawej.
Zachowaj bezpieczną na autostradzie odległość ok. 100m, to zaraz ze dwóch przed Ciebie wjedzie i musisz hamować - jeśli to samo zdarzy się za Tobą - wypadek gwarantowany, bo ci co wjechali za Ciebie nie zdążą zahamować.
I potem mamy w TV doniesienia o karambolach z udziałem kilkudziesięciu aut...
"Obecne kwoty mandatowe" nie są dostosowane do Polskich możliwości "przetrawienia"
Nie tak przypadkiem miało być jeśli już o tym mowa?
Mandat w Austrii za jazdę 70-80km/h na pięćdziesiątce to 700€.
Na starcie było 500€ a te dodatkowe 200 za tzw. polskie gadulstwo bo tam z Policją się nie dyskutuje gdy jest się winnym. Czy bolało? No pewnie że tak. Do końca życia nie przekroczę nawet 1km/h gdy będę w Austrii.
W Polsce mandaty są nie po to by uczyć lecz by zarabiać.
Gdyby za przekroczenie każdych 10km/h ponad normę było 2000zł i taki "lecący" 90km/h na 50-tce dostał do zapłaty nie 500-700zł tylko 8000zł to wierzcie mi na słowo - nauczył by się raz a konkretnie. W Polsce jest jak jest bo nikt się tego nie boi. Taka jest prawda. Gdyby za jazdę pod wpływem (pow. 0.5 promila) była z miejsca odsiadka na 5lat + 10000zł do zapłaty + konfiskata auta (złomowanie) to mieli byśmy wreszcie bezpieczne drogi. Tymczasem każdy myśli tak: mandat zapłacę, zawiasy miną, prawko za 2 lata oddadzą. Nic się nie staoooo.
Przepraszam za ten offtop ale jestem wrażliwy na takie dyskusje i ciężko mi jest nie wtrącić swojego prywatnego zdania które od lat mówi: mandatowo w Polsce to zabawa w kotka i myszkę.
Wracając do tematu CB to dlaczego np. w Austrii CB radio w samochodach prywatnych jest prawnie zakazane??
Większość CB-stów nie wie co to nawet co to są emisje cyfrowe. Zapytaj kogokolwiek na kanale 19-tym co to PSK31. Myślę, że nikt nie udzieli Ci odpowiedzi
Albowiem kolego, jedyne dopuszczalne emisje w pasmie "obywatelskim" to A3E i F3E. Więc po cóż użytkownikowi CB wiedzieć co to te PSK, FSK, RTTY czy SSTV, skoro nie wolno i tak mu ich używać? Tak samo jak powinno się gwałcić i w wyjątkowo okrutny sposób "licencjonowanych", którzy urządzali sobie rajdy z wszystkimi możliwymi emisjami na podstawowej czterdziestce. O republikach byłego ZSSR nie wspomnę - potrafili być wszędzie, u nich nawet działalność gospodarcza (taxi itp) działały na CB. BTW, miał któryś z kolegów Cobrę 21LTD? Do tej pory nie spotkałem lepszego odbiornika.
Cobra 21LTD Clasic odbiornik najprostszy z rodzaju łączność typu HiFi. Bardzo szerokie pasmo przenoszenia odróżnia się w tego rodzaju Cobrach od "dźwięku typu radio" i ma się wrażenie jakby rozmówca stał obok. Dałbym go osobie starszej co by nie biło po uszach swoją selektywnością. Szum jest przyjazny.
Z "dużych" Coberek to chłopaki dobrze wspominali 29LTD Classic i 148 GTL. Huczała w "AM"ach tak samo mocno jak 87 tyle że trzeba było jż lutować by miała w AM 12W.
@szpoak założył temat: "Czy to już koniec ery CB w Polsce?". Patrząc na ilość postów związanych z zadanym pytaniem widzę i potwierdzam moją poprzednią wypowiedż: To nie KONIEC.
szpoak wrote:
Z "dużych" Coberek to chłopaki dobrze wspominali 29LTD Classic i 148 GTL. Huczała w "AM"ach tak samo mocno jak 87 tyle że trzeba było jż lutować by miała w AM 12W.
A po co lutować?, wystarczyło zrobić wzmacniacz lampowy na lampach od RUBINA i miało się dopał nawet 0.5 kW.(latarnia uliczna na bazie żarówki chyba sodowej mrugała w rytmie modulacji po mimo iż była oddalona około 50m od mojej anteny BAZOWEJ).
Wielu posiadaczy znaków z lat 90 straciło zainteresowanie krótkofalarstwem, zmarło. Bez przedłużenia znak wraca do puli do rozdania a nie jest zablokowany na zawsze.
@szpoak założył temat: "Czy to już koniec ery CB w Polsce?". A ja rozwinąłbym to pytanie: Ile jest osób na tym forum którzy zdobyli licencję (egzamin) KF dzięki CB. To pasmo zmobilizowało mnie właśnie do tego.
Ile jest osób na tym forum którzy zdobyli licencję (egzamin) KF dzięki CB. To pasmo zmobilizowało mnie właśnie do tego.
Mnie także bo posiadałem radio CB wstęgowe o znacznie szerszym zakresie niż 40 kanałów. Miało też pasmo 10m.Potrzebny był mi kwit na radiostację aby "zalegalizować" ten kombajn i aby PAR się do mnie nie czepił. Jako KF-owiec mogłem posiadać radio jaki chciałem a zdanie egzaminu na licencję operatora był "pestką". Dlatego zrobiłem sobie papiery. Ale korzystając z nich troszkę posłuchałem zawodowców i mi ochota przeszła na KF. Czyli "gumisie" niejako dzięki CB też zrobiłem licencję.
Ale korzystając z nich troszkę posłuchałem zawodowców i mi ochota przeszła na KF.
Mnie również a zwłaszcza dzięki tym którzy zdobywali licencję po roku 2010, pomimo to pozostało zainteresowanie "jak to działa i jest zrobione"(do dzisiejszego dnia posiadam mojego biednego LINCOLNA który działa również w paśmie 10m /28 Mhz/).
Witam kolegów, czytając temat zastanawiam się czy ja jestem jakiś inny? Radiokomunikacja zainteresowaniem się już w szkole podstawowej i mieszkając na wsi biegałem z Walkie-Talkie kupionym w jakimś zabawkowym (wersja z morsem). W 1996 r. po przeprowadzce do miasta sąsiad przyniósł mi CB President PC40 za 60zł. i się zaczęło, anteny: 1/4, 1/2, Futura 5/8, Spectrum 1600... Radia: Superstar 3900, Alan 48+, Alan 38, Onwa MKII, Alan 87, Pierwsze auto w 2004 r. miało Alana 48+ i to kilka dni po zakupie. Auta zmieniam średnio co 5 lat i każde wybieram z myślą o zamontowaniu radia i 2-uch anten (CB i 2/70), do każdego podchodzę z ręcznym Dragonem SY-101 i szukam zakłóceń, od zawsze diesel i od zawsze wyprowadzam kable do zasilania sprzętu radiokomunikacyjnego (nigdy zapalniczka) i najważniejsze od zawsze anteny montowane na stałe, kable pochowane w progach.
CB umiera, ale jeszcze dycha, 27.555 MHz wciąż żyje. Dla mnie nie jest sztuką porozmawiać z Włochem czy Francuzem to na co dzień można mieć, sztuką jest zrobić łączność na tle szumów. Porozmawiać z Polakiem który jedzie gdzieś poza granicami kraju...
Jeszcze jeden wątek - nie pytaj co CB może zrobić dla Ciebie, widzisz zatwardzenie, utrudnienie, sarny na poboczu, karetkę na bombach, misiaków w krzakach z suszarką - weź gruchę do ręki i powiedz o tym na 19, nawet jeśli nikt nie odpowie to ktoś pewno usłyszy!
Maciej - Lębork (kiedyś Pruszcz Gd).
SQ2MMV
19ch CB, 145.550 MHz
Icom 7000, Alan 78+, TS2000, TH78, TH28, Dragon SY-101+, SY-501 i sporo anten...
Ilu ludziom udało się uratować życie dzięki CB radiu?
Oooo taak!
Wakacje 2013, trasa Monachium>Berlin, godz. koło 21. Krzyczę w eter: mobilki, jest tu ktoś z Polski? Cisza... I tak krzyczę, krzyczę i cisza. W końcu zapodałem o co mi chodzi: Mobilki, jak by ktoś miał klucz 21 i chęć pomocy to na kawę zapodam cisza...
Po dobrej godzinie nawijania w studnię bez dna ktoś w końcu się odzywa No ja mam ten klucz a o co kaman?
No bo wiesz koleszko, gumkcię złapałem, klucz dziwnym trafem ułamałem (pękł mi) no i sobie stoję z rodzinką na ausfarthcie...
No ja mam taki klucz ale ...
no i cisza...
2,5h mordęgi a z mostu było widać że co 20-sty TIR ma Polskie blachy odezwał się jakiś Litwin. Ja tjebia pamażu... no i pomógł.
Od tamtej pory wożę 4 komplety kluczy bez CB radia
Dodano po 3 [minuty]:
Bushman10980 wrote:
nie pytaj co CB może zrobić dla Ciebie, widzisz zatwardzenie, utrudnienie, sarny na poboczu, karetkę na bombach, misiaków w krzakach z suszarką - weź gruchę do ręki i powiedz o tym na 19, nawet jeśli nikt nie odpowie to ktoś pewno usłyszy!
No właśnie i o tym należy często wspominać bo znam masę ludzi którzy twierdzą że CB RADIO jest dla nich a nie ONI dla CB RADIA
73 czyt. siedemdziesiąt trzy - to w slangu CB oznacza "Pozdrowienia"
Jak już mówiłem CB-stą jestem marnym, a slangu "cyfrowego" nie znam (no może z amerykańskich filmów coś mi się o uszy obiło) . Ale cieszę się, że humor poprawiłem...
Jak już mówiłem CB-stą jestem marnym, a slangu "cyfrowego" nie znam
To krzycz każdemu samcowi w eterze na zakończenie każdej rozmowy "88" to się szybko nauczysz Kiedyś było coś takiego ale nie wiem czy nadal jest aktualne. Jakieś pozostałości pewnie jeszcze w eterze gdzieś są:
Spoiler:
73 - Pozdrawiam
51 - Nie daj sie złapac
22 - Mam to w d***
88 - Buziaki
99 - Wyp.... "idź sobie stad"
55 - Powodzenia, Wszystkiego dobrego
69 - Bardzo duża serdeczność
125p - kwadrat, mafia, fiacior (coraz żadziej) 126p - pierdziel, maluch, kaszlak, zawalidroga Amba – Mgła.
Amerykańce – Rosjanie.
Aparat, fotograf – foto radar Automat do lodów - dziewczyna stojąca na trasie, prostytutka
Bajo – Pozdrowienie, Cześć, Na razie.
Gady - BAG czyli niemieckie ITD.
Bat, bacik - antena CB
Beczka - samochód cysterna.
Break, break (breko, breko)- sygnał chęci wtrącenia się do rozmowy, głównie do rozmów prywatnych na innych kanałach niż 1.
Budzik - Prędkościomierz
Dafik- Daf
Dawca - motocyklista
Dróżka, ścieżka - droga
Dyskoteka - radiowozy stające z włączonymi kogutami
Ekologia - miśki
Erka na bombach - karetka pogotowia na sygnale Fajera - kierownica
Firanka - Pojazd, w którym część załadowcza okryta jest plandeką
Gąsiory - Litwini (nazywani tak ze względu na brzmienie swojego języka).
Gówniarz - Beczkowóz Gruszka - mikrofon, do którego mówimy
Grzybiarki - dziewczyny stojące na trasie, prostytutki
Hostessy - dziewczyny stojące na trasie, prostytutki
Jadą na bombach - Jadą na sygnale
Jelonek - Jelcz
Kierunek- kierunkowskaz
Kino objazdowe - nieoznakowany samochód policyjny z wideo rejestratorem Kocioł/koreczek/...jest zatkane - korek na drodze
Kolarz- rowerzysta
Koledzy – użytkownicy CB.
Konowały - Karetka na sygnale
Kontener- samochód z kontenerem
Kosztowności- obca waluta.
Krawaciarz - kierowca w służbowym aucie z kratką
Krokodylki – Inspekcja Transportu Drogowego.
Lemoniada, oranżada – paliwo.
Lepper - ciągnik rolniczy
Lodówa - radiowóz prewencji, zwykły
Lodówka - Pojazd chłodnia, izoterma
Lunatyk - samochód bez włączonych świateł
Lustereczko – nawzajem
Lustereczko w twoja stronę- wzajemnie
Łapanka - kontrola we wszystkich samochodach (najczęściej po jakimś napadzie albo coś w tym stylu)
Magnesówa - antena na magnes
Maniek - Samochód marki Man
Manik - Samochód marki Man
Margines - pobocze
Maślanka - Mgła
Miny na drodze - dziurawa droga
Misiaki, Misie, dawniej Smerfy – Policja
Misie z suszarką – Policjanci z foto radarem
Misiek na hulajnodze - policjant na motorze
Misiek z okularami - policjant z lornetką
Misiek z soczewką- policjant z lornetką
Miśkowóz - radiowóz
Mobile, Mobilki – użytkownicy CB, Kierowcy
Muchomory - Autostopowicze .
Nabita puszka - czynny foto radar
Oczko/światełko- reflektor.
Oszczędności - zaoszczędzone paliwo na sprzedaż
Patelnia - Ciągnik + naczepa do przewozu kamienia, żwiru, ziemi itp
Pielgrzym - nauka jazdy (L)
Poldek – Polonez Poligon - dziurawa, nierówna trasa
Posadził ładunek na rowie - TIR siedzący w rowie
Przyczepności – Pozdrowienie kierowców coś jak Szerokiej drogi
Pusty gołębnik - nieuzbrojony (pusty) stacjonarny foto radar
Puszka - atrapa foto radaru
RedBull- cysterna.
Renia - Renault
Ręczniak- przenośny radiotelefon nie używany w samochodach.
mleko na trasie - gęsta mgła
Rozkręć radyjko - polecenie by zmniejszyć moc radia
Skakanka - SCANIA
Skręcony - użytkownik ma tak mocno wyciszone szumy (squelch) ze nie slyszy NIC
Suszarka, zakład fryzjerski - radar
Śmietnik - przenośny foto radar
Tandem - Sam. ciężarowy + przyczepa
Trapez - Polonez Trucker, Traker, Truckowiec- kierowca
Wahadełko - ruch wahadłowy
Walnąć rogala - zawrócić
Wentyl - rowerzysta
Więźniarka - auto z kratką
Kabaryna - prawdziwa więźniarka S.W.
Wlocik, Wylocik – Droga wjazdowa lub wyjazdowa z większego miasta
Wolwo/globtroter- Volvo
Wy(!)walić dzwona - mieć wypadek
Zamknął oko - zasnął za kierownicą
Zestaw - Ciągnik siodłowy + naczepa
Zgasła Ci świeczka - Masz przepaloną żarówkę
Zieloni - Inspekcja Transportu Drogowego
Złapać za nośną - namierzyć podczas nadawania Zwężka - zwężenie drogi
Żaby - Halogeny
Ciągnąć dyskotekę - mieć włączonego koguta na naczepie
Dzikus - parking lesny, lub taki bez stacji paliwowej
Beczka - cysterna lub silos
Deskorolka - naczepa platforma
Patelnia - naczepa wywrotka
Gabarycik - zestaw o większych niż dopuszalne wymiarach
Pompa, CPN - stacja paliwowa
Jelonek - Jelcz Roburek - ciężarówka Mercedesa Renia - Renault
Chińczyk - nowy model Volvo FH (od skośnych świateł przednich) Retarder, zwalniacz - pojazd blokujący ruch (autobus PKS lub traktor)
Kaśka - nawigacja GPS
Duzo ludzi wylacza radia bo woli sluchac muzyki. Za granicą ludzie korzystaja z informacji drogowych o korkachcw radiu samochodowym. Tam to fajnie dziala. Moze u nas w przyszłości tez bedzie lepiej dzialac. Jak nie ma na drogach tirow to kiepsko sie dogadac