Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Scania R 420 - Adblue potrzebna diagnoza

maxtor1234 05 May 2017 19:29 3525 4
    maxtor1234
    Level 12  
    Witajcie.
    Mam ostatnio problem ze skakanką a mianowicie adblue, na desce pokazuje mi tylko 44% nawet gdy jest pełny bak, a gdy jade na trase to nagle znika to 44% na 0 i wyskakują błędy takie jak:
    Wysoka emisja spalin
    Ograniczenie mocy za 50h
    Moc już mi ograniczył wiec pisze tylko Ograniczenie Mocy
    i tak się to pojawia i znika to adblue w tym baku nie wiem czy to czujnik poziomu czy co.
    FragLee
    Level 10  
    Może być jakiś problem z NOX. Dobrze by było podłączyć jakiś tester. Może zapchały się filtry Ad Blue.
    maxtor1234
    Level 12  
    Mam takie błędy jeszcze
    od ems 4106 11176
    Błąd COO 559
    BMS 2794
    darfur5
    Level 34  
    Witam.EMS 4106; komunikacja z czujnikiem NOx . Sterownik silnika nie otrzymał komunikatu CAN z czujnika NOx. Jeśli pojazd jest wyposażony w układ SCR , komunikat CAN powinien być przekazany przez jednostkę sterującą SCR. Jeśli kod wystąpił raz , może być to spowodowane przerwaniem zasilania czunika NOx, podczas gdy zasilana była jednostka sterująca SCR .Jeśli kod usterki występuje często , jest to prawdopodobnie spowodowane uszkodzeniem przewodów elektrycznych lub połączeniem we wtyczkach. Sprawdz przewody elektryczne i oczyść złącza. EMS 11176; kod informacyjny dla sterowania NOx - nie można usunąć. Kod ten wskazuje, że jednostka sterująca wygenerowała kody usterek dla układu SCR. Ten kod zgaśnie sam jeśli był nie aktywny przez 400 dni.
    TomekSaracen
    Level 2  
    Mam podobny problem, zaraz to wszystko posprawdzam