Witam panowie mam pacjenta. Lenovo Ideapad Y450. Do wymiany gniazdo zasilania. Rozkręciłem prawie wszystko jednak coś trzyma i nie mogę zdjąć plastikowej obudowy, która jest wokół klawiatury. Posiada ktoś z was zdjęcia gdzie może ukryć się jakaś śrubka? Może pod jakąś naklejką albo coś? Wszystkie wnętrzności wyciągnięte typu dysk, wiatrak itd. Niestety nadal coś trzyma a nie chcę go uszkodzić ciągnąc na siłę bo to nie na tym polega. Cały czas coś trzyma i nie mogę wyjąć klawiatury a podejrzewam, że tam również kryję się jeszcze jakaś śrubka bądź dwie. Rozkręcałem w całości Thinkpady i inne, wymieniałem zawiasy i matryce i nie miałem takich problemów a z tym lapkiem nie potrafię dojść końca. W googlach nie znalazłem nic sensownego na ten temat. A na YT filmy są ale z modelu Y550, który wygląda już całkiem inaczej i ma inne podzespoły. Będę mega wdzięczny za podpowiedzi.
PS. jest to laptop mojej kobiety więc sami wiecie, że ranga tej naprawy jest bardzo wysoka
PS. jest to laptop mojej kobiety więc sami wiecie, że ranga tej naprawy jest bardzo wysoka