Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Megane - Problem z immo

07 Maj 2017 20:11 1956 25
  • Poziom 8  
    Cześć. Mój problem z immo jest pewnie powszechnie znany. Pilot na podczerwień nie reaguje na wciśnięcie przycisku. Przeszedłem już prawie wszystkie drogi, by zaprogramować immo na nowo. Niestety bezskutecznie. Została mi ostatnia możliwość. Zaopatrzony w program rozebrałem kluczyk, celem uzyskania kodu. Kod na płytce jest, lecz potrzebny był mi kod z tabliczki znamionowej. Pełen optymizmu, podszedłem do auta i mój optymizm zmalał do zera. Nie ma tabliczki znamionowej nigdzie w aucie. Powinna być z prawej strony, z przodu. Nie jestem w stanie wygenerować kodu, by wklepywać go "ręcznie" poprzez użycie przycisku od centralnego zamka. Jak uzyskać ten kod do immo lub dane z tabliczki na podstawie vinu?
    Może ktoś z szanownych forumowiczów ma możliwość pomocy mi w tym temacie. Oczywiście zaznaczam, że auto jest moja własnością i mam na to papiery ;). Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Niestety nie mogę jechać do serwisu, bo pracuje w takich godzinach jak pracuje i nie mam możliwości się tam pojawić.
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Jeśli masz kod z klucza, nic innego nie jest Tobie potrzebne ;)
  • Pomocny post
    Poziom 32  
    Wpisz standardowy np taki jaki masz w instrukcji
  • Pomocny post
    Poziom 42  
    A jaki masz kod (x2) wewnątrz pilota....
  • Poziom 8  
    Do auta mam tylko dowód rejestracyjny i jedną umowę kupna sprzedaży. Immo siadło po 3 dniach od zakupu. :)
    Korzystam z tego programu:
    https://chomikuj.pl/DriF/Renault+Key-Immobiliser+Generator+klucza+pilota
    Wymaga tam ode mnie kodu z tabliczki znamionowej z pozycji 9.]Link[/url]

    Dodano po 5 [minuty]:

    autoas napisał:
    A jaki masz kod (x2) wewnątrz pilota....

    Proszę: Renault Megane - Problem z immo
  • Pomocny post
    Poziom 32  
    Na zdjęciu nie ma tego kodu który cię interesuje
  • Pomocny post
    Poziom 42  
    Nie na płytce, tylko w obudowie....
  • Pomocny post
    Poziom 43  
    Po pierwsze sprawdź cz ci nie zalało odbiornika pilota w lampce oświetlenia wnętrza.
  • Pomocny post
    Specjalista grupy V.A.G.
    Kod z tabliczki jest nie ważny. Możesz wklepać ten B56C, zawsze kod wyjdzie taki sam.
    Ważny jest tylko kod z wnętrza pilota.
  • Poziom 8  
    Renault Megane - Problem z immo
    autoas napisał:
    Nie na płytce, tylko w obudowie....
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Nie masz wklejki z kodem, kod masz wypalony ;)
  • Poziom 8  
    Dziękuję, Kod wygenerowałem, auto odpaliło. Miga dioda, lecz auto chodzi. Pytanie czy auto będzie teraz chodzić normalnie po wpisaniu kodu czy będzie gasł co jakiś czas?
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Faktycznie, tu wypalony był, mój błąd, Teraz za każdym razem, po 5 minutach bezczynności, trzeba będzie kod wpisać.
  • Poziom 8  
    Jak będzie jeździł normalnie to poświęcę tą minutę z groszem na wpisanie kodu. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc, która jak zawsze na elektrodzie jest nieoceniona. Pozdrawiam.
  • Poziom 43  
    Ale skoro wbiłeś kod to trzymasz cpe drzwi odbijają i programujesz pilota.
  • Poziom 42  
    widus88 napisał:
    Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc

    Chyba nie do końca rozumiesz zasady tego forum.....
  • Poziom 8  
    autoas napisał:
    widus88 napisał:
    Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc

    Chyba nie do końca rozumiesz zasady tego forum.....

    Już nadrobiłem zaległości.
  • Poziom 3  
    Witam.
    Błagam o pomoc. Jestem kawał od domu, bez dostępu do komputera, na telefonie niewiele mogę zdziałać...
    Problem już znany, po wymianie baterii w kluczyku immo nie reaguje.
    Oczywiście kodu brak.
    O tej porze nawet serwis nie pomoże. Dlatego proszę o pomoc przy wygenerowaniu kody do odblokowania.
    Podam wszystkie dane do odblokowania jeśli tylko ktoś zechce mi pomóc.
  • Poziom 43  
    No to podaj, obrobię Ci.
  • Poziom 43  
    Ma ktoś trantira pod ręką SL123.
  • Poziom 3  
    Ok. Wygląda na to, że kod działa, tylko nie mogę połączyć kluczyka tj. ten pkt., bo kluczyk jest w stacyjce, a jak go wyciągnę to się nic nie świeci i nie działa. :-(

    5.) Wciskamy ponownie przycisk zamykania drzwi i trzymamy go - drzwi zamkną się i otworzą, zapali się lampka immo - czekamy aż zgaśnie (ważne!!!) wtedy wciskamy skierowany na odbiornik w podsufitce przycisk pilota z kluczykiem i klikamy dwa razy (drzwi muszą się otworzyć i zamknąć (wykonać pełny cykl)) - jeśli to nastąpi - kluczyk zaprogramowany (przyjęty), oczywiście cały czas trzymamy wciśnięty przycisk zamykania drzwi, następnie programujemy drugi kluczyk w taki sam sposób. Puszczamy przycisk zamykania drzwi
    Sprawdzamy działanie świeżo wprowadzonych kluczyków.
  • Poziom 43  
    Skoro odpala to jedź do elektryka niech zobaczy co zepsute.
  • Poziom 3  
    Dzięki wielkie za kod.
    Póki co jest problem, elektrycy załamują ręce... Jeden proponuje wywalić immo całkiem, koszt 250zl ale oczywiście nie wcześniej niż jutro... Ehhh... :-(
  • Poziom 43  
    Po usunięciu immo zniknie tez centralny zamek z pilota.

    Dodano po 47 [sekundy]:

    Pozatym masz kod do odpalenia więc o co płaczesz? Do domku dojedziesz.