Stało się: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=16473098#16473098
Zostałem bez sprawnych PC bo inne sprzedałem dosłownie 2 dni temu.
Potrzebuję pilnej pomocy związanej z zakupem na już zestawu PC.
Panowie, mam prośbę:
Posty z forum będę odczytywał za pomocą starego smartfonu bo tylko to mi zostało.
Jak bym nie wpisywał polskich ogonków to proszę o wybaczenie.
Posiadam:
Zasialacz Chieftec Arena 350W, nowy
Klawiatura, myszki, obudowa midi ATX
Monitor Sharp 24" FullHD LED (DSUB / HDMI)
Dyski: ssd sata3 sandisk, hdd 750GB, 1TB i innne (sata2 i sata3)
Nie mam: płyty, procesora, chłodzenia, grafiki, ram
Zakupu chciał bym dokonać na terenie Warszawy w dniach od jutra do piątku bo będę tam tydzień. Tylko nowy sprzęt ze sklepu z odbiorem osobistym (ram może być używany ale CPU + MOBO nowe).
Potrzebuję: UEFI, SATA3, USB3.0, procesorów Intel, zintegrowanej grafiki i płyty z wyjściem HDMI na monitor. Płyta ma obsługiwać pamięci od DDR3-1600 w górę i mieć 4 sloty i łącznie 32GB ram.
Zestaw dla programisty.
Na początek może być z jakimś tanim Pentium/Celeron ale z możliwością rozbudowy o jakiegoś tańszego i7 z 4 rdzeniami minimum.
Grafiki nie będę potrzebował, wystarczy mi zintegrowana w procesor.
Proszę o jakieś sensowne namiary na jakiś tańszy zestaw.
Płyty Gigabyte, Asus, Asrock, MSI i podobne. Na początek 8GB RAM w jednej kości.
Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:
Na chwilę obecną znalazłem:
ASUS B85M-G PLUS - 289zł zrezygnowałem
Gigabyte B150-HD3 - 229zł zrezygnowałem
MSI B250M Bazooka - 325zł zrezygnowałem
Nie umiem jednak dobrać do nich cpu bo piszą tylko że obsługują procki i7/i5/i3/Pentium/Celeron ale o generacji już nic.
Z cpu wybrałem:
Pentium G3240 (259zł, BOX), i3-4160 (469zł, OEM), Pentium G4400 (229zł OEM, 269zł BOX) lub Pentium G4560 box (270zł).
Który procek pod którą płytę będzie pasował?
Zostałem bez sprawnych PC bo inne sprzedałem dosłownie 2 dni temu.
Potrzebuję pilnej pomocy związanej z zakupem na już zestawu PC.
Panowie, mam prośbę:
Posty z forum będę odczytywał za pomocą starego smartfonu bo tylko to mi zostało.
Jak bym nie wpisywał polskich ogonków to proszę o wybaczenie.
Posiadam:
Zasialacz Chieftec Arena 350W, nowy
Klawiatura, myszki, obudowa midi ATX
Monitor Sharp 24" FullHD LED (DSUB / HDMI)
Dyski: ssd sata3 sandisk, hdd 750GB, 1TB i innne (sata2 i sata3)
Nie mam: płyty, procesora, chłodzenia, grafiki, ram
Zakupu chciał bym dokonać na terenie Warszawy w dniach od jutra do piątku bo będę tam tydzień. Tylko nowy sprzęt ze sklepu z odbiorem osobistym (ram może być używany ale CPU + MOBO nowe).
Potrzebuję: UEFI, SATA3, USB3.0, procesorów Intel, zintegrowanej grafiki i płyty z wyjściem HDMI na monitor. Płyta ma obsługiwać pamięci od DDR3-1600 w górę i mieć 4 sloty i łącznie 32GB ram.
Zestaw dla programisty.
Na początek może być z jakimś tanim Pentium/Celeron ale z możliwością rozbudowy o jakiegoś tańszego i7 z 4 rdzeniami minimum.
Grafiki nie będę potrzebował, wystarczy mi zintegrowana w procesor.
Proszę o jakieś sensowne namiary na jakiś tańszy zestaw.
Płyty Gigabyte, Asus, Asrock, MSI i podobne. Na początek 8GB RAM w jednej kości.
Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:
Na chwilę obecną znalazłem:
Nie umiem jednak dobrać do nich cpu bo piszą tylko że obsługują procki i7/i5/i3/Pentium/Celeron ale o generacji już nic.
Z cpu wybrałem:
Który procek pod którą płytę będzie pasował?