Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

BENQ E2200HDA - Nie pokazuje ekranu na DVI-I

Bansu13 21 Maj 2017 02:19 588 2
  • #1 21 Maj 2017 02:19
    Bansu13
    Poziom 2  

    Czołem, potrzebuję pomocy ostatnio zakupiłem monitor i jak to zwykle u mnie bywa nigdy nic nie działa poprawnie za pierwszym razem. Otóż kupiłem BENQ'a E2200HDA i po podłączeniu go do komputera niestety nie reaguje. Świeci się zielona lampka że niby jest odpalony ale pulpitu nie widać. Trochę się bawiłem i popróbowałem odpalić na zintegrowanej w biosie na innym monitorze, przepiąłem na BENQ'a i poskutkowało, na zintegrowanej monitor działa. Natomiast jak zmieniam na PCI monitor nic nie chce pokazać - pomimo że na monitorze którego używam do pisania tego postu działa. Kabel DSUBowy i adapter na DVI-I jest w moim posiadaniu. Dziwne też to że nawet gdy monitor działa przy zintegrowanej to biosu za kija nie chce pokazać, tylko ekran już logowania do windowsa.

    Reszta sprzętu

    Spoiler:

    CPU I5-3570 Mobo GA-H61-M-S2PV 8GB HyperX 1333MHz GPU Radeon R9 280x Sapphire Vapror-X 3GB Windforce HDD SAMSUNG 500GB PSU Antec Earthwatts 500W

    0 2
  • #2 21 Maj 2017 07:42
    barteksmrek
    Poziom 25  

    Po jakim kablu jest podłączony? Jaka karta graficzna?

    0
  • #3 21 Maj 2017 09:46
    Bansu13
    Poziom 2  

    Kabel VGA bo tylko takie wejście ma, do tego przejściówka na DVI-I. Grafika to R9 280x Vapor-x Sapphire 3GB.

    0