Cześć. Livebox 2 stoi w jednym końcu domu, a większość sprzętu - w tym 4 komputery i drukarka - w drugim. Wcześniej wszystko stało razem, ale doszło do awarii kabla i niestety (pod moją nieobecność) router został przełączony do nowego, krótszego (stary kabel biegł strychem, nowy wystaje na jakiś metr ze ściany). Wobec tego postanowiłem użyć TP-LINK TL-WA830RE. I tu pojawia się problem: gdy sprzęt TP-LINK działa - działa bez zarzutu (pokazuje 3/5 kresek sygnału, ale nie wpływa to na komfort użytkowania), jednakże bardzo często traci sygnał - mniej więcej co godzinę - i jedynym sposobem na jego przywrócenie staje się reset. Firmware jest aktualny. Próbowałem wgrać OpenWrt, ale nie potrafiłem go skonfigurować i wróciłem do oryginalnego.
Jak skonfigurować przedłużacz sygnału? Czy da się to w ogóle zrobić skutecznie? Czy macie inny sposób na poradzenie sobie z daleko położonym routerem?
Jak skonfigurować przedłużacz sygnału? Czy da się to w ogóle zrobić skutecznie? Czy macie inny sposób na poradzenie sobie z daleko położonym routerem?