Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

a6 c5 diesel TEMPOMAT - przestał działać

mixsio 30 May 2017 18:16 3009 3
    mixsio
    Level 10  
    Witam,

mam problem z tempomatem w a6 c5 2000r na dieslu 2.5 mianowicie działał działał, ale wreszcie przestał nie wiadomo kiedy, temat z awariami prawdopodobnie będzie niektórym znany i zgłębiłem większośc informacji z różnych forów, ale nadal nie mam rozwiązania, a więc tak, bezpieczników nr 11 i 31 sprawdziłem tzn nie mam ich wcale i nawet pinów nie mam pod te gniazda podłączone, aby wpiąc bezpiecznik, zalogowałem się VCDS-em na grupe 006 i tam jest spoko czyli wyłączony tempomat wszystko na "0" włączony pojawiają się jedynki itd, nie mam padniętych czujników na pedałach od sprzegła i hamulca bo jak ich nie wciskam mam wszystko na "0" jak depne na sprzęgło mam jedną "1" jak depne na hamulec delikatnie to zapala mi się kolejna "1" jak depne hamulec mocniej to dodatkowo wyskakuje jeszcze jedna "1" i w ostatniej kolumnie pojawia sie wtedy liczba 17 i wydaje mi się że tu jest wszystko spoko no bo komputer reaguje na manetkę i czujniki, próbowałem go jeszcze aktywować czyli wprowadzić login 11463 potem wyjście i wyłączenie kluczyka i nic dalej nie działa, więc skoro w VCDS wartości są poprawne i się zmieniają, bezpieczników nie mam, nie mam żadnych błędów z tempomatem, to gdzie jeszcze błędu szukać ?????
    Jarzabek666
    Level 38  
    A zobacz czy sterownik widzi prędkość pojazdu.
    mixsio
    Level 10  
    tak widzi, prędkość się zmienia
    mixsio
    Level 10  
    rozwiązano, powodem była taśma znajdująca się w manetce na jej końcówce przy przycisku set odłamała się jedna ze ścieżek.