Dzień dobry
Posiadam Internet z UPC
Moja umowa to 60 Mb/s
Mój laptop_samsung_np270e5e15 calowy windowa 8
Posiadam modem wraz telewizją
https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007353
nazwa modemu : Connect Box
Nazwa mojego WIFI to : UPC84C6B82
Mam problem z internetem po przez WIFI:
Prędkość maksymalna pobieranego pliku z internetu przez WIFI to 15KB/s
Gdy otwieram stronę internetową w tablecie samsung 10 cali to nie mam już internetu w laptopie Samsung 15 cali z windows 8, natomiast gdy otwieram stronę internetową w laptopie to nie mam internetu w tablecie Samsung 15 cali windows 8 oraz gdy coś pobieram, a to maksymalna prędkość 15Kb/s to żadna strona nie chce się otworzyć, ani na tablecie, ani na laptopie.
Nie wiem co zrobić oraz od czego zacząć
Proszę o poradę,
Nie którzy piszą o zmianie kanału, ale chodzi o zmianę kanału IP, czy coś innego.
Internet po kablu nie sprawdzałem, ponieważ czekam na wypłatę, a żeby kupić kabel do internetu.
Ale podejrzewam, że może nic to nie zmieni.
Laptop oraz tablet sprawdziłem w innym mieszkaniu z innego dostawcy internetu, gdzie od innego dostawcy internetu, internet bardzo, ale to bardzo dobrze chodzi, więc to nie wina laptopa, ani tablet.
inSSIDer oraz ipconfig /all dodam w ciągu 3 dni
Proszę o pomoc.
Dziękuje za pomoc
Posiadam Internet z UPC
Moja umowa to 60 Mb/s
Mój laptop_samsung_np270e5e15 calowy windowa 8
Posiadam modem wraz telewizją
https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007353
nazwa modemu : Connect Box
Nazwa mojego WIFI to : UPC84C6B82
Mam problem z internetem po przez WIFI:
Prędkość maksymalna pobieranego pliku z internetu przez WIFI to 15KB/s
Gdy otwieram stronę internetową w tablecie samsung 10 cali to nie mam już internetu w laptopie Samsung 15 cali z windows 8, natomiast gdy otwieram stronę internetową w laptopie to nie mam internetu w tablecie Samsung 15 cali windows 8 oraz gdy coś pobieram, a to maksymalna prędkość 15Kb/s to żadna strona nie chce się otworzyć, ani na tablecie, ani na laptopie.
Nie wiem co zrobić oraz od czego zacząć
Proszę o poradę,
Nie którzy piszą o zmianie kanału, ale chodzi o zmianę kanału IP, czy coś innego.
Internet po kablu nie sprawdzałem, ponieważ czekam na wypłatę, a żeby kupić kabel do internetu.
Ale podejrzewam, że może nic to nie zmieni.
Laptop oraz tablet sprawdziłem w innym mieszkaniu z innego dostawcy internetu, gdzie od innego dostawcy internetu, internet bardzo, ale to bardzo dobrze chodzi, więc to nie wina laptopa, ani tablet.
inSSIDer oraz ipconfig /all dodam w ciągu 3 dni
Proszę o pomoc.
Dziękuje za pomoc