Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

AEG Favorit 65043 - błąd i20

Ferdynand 01 Cze 2017 07:10 1926 6
  • #1 01 Cze 2017 07:10
    Ferdynand
    Poziom 13  

    Od dłuższego czasu sporadycznie pojawia mi się błąd i20. Instrukcja mówi, że urządzenie nie odpompowuje wody. Bywa, że błąd jest 1x na 2 tygodnie, ale nie idzie skończyć programu. Błąd jest 3..4 x w ciągu tego programu. Czasami wlewam wodę do zmywarki i włączam program aby zobaczyć czy odpompowało wodę. Odpompowuje OK. Podpowiedzcie gdzie szukać przyczyny?

    0 6
  • #2 01 Cze 2017 07:55
    zielinskii
    Poziom 14  

    Wyczyść wszystko co się da. Sprawdz czy rury rurki nie są pozapychane.

    0
  • #3 01 Cze 2017 11:00
    Ferdynand
    Poziom 13  

    Co to znaczy wszystko ? Odpływ z komory, filtr, kratka są czyste. Co jakiś czas puszczam czyszczenie zmywarki specjalnym środkiem w koszyku na sztućce.

    0
  • #4 01 Cze 2017 23:42
    zielinskii
    Poziom 14  

    To nie wszystko. Rozkręć boki, dół.
    Powyczyszczaj elementy które mają stycznaść z wodą, mogą być zasyfiałe. Ty tylko masz wyczyszczone to co widać z zewnątrz.

    0
  • #5 07 Gru 2017 21:30
    _Klark
    Poziom 15  

    W takiej sytuacji spróbowałbym wymienić hydrostat i zrobić kalibrację.

    0
  • Pomocny post
    #6 07 Gru 2017 21:47
    peter falk
    Specjalista AGD

    _Klark napisał:
    W takiej sytuacji spróbowałbym wymienić hydrostat i zrobić kalibrację.

    Możesz sobie...
    Misa do gruntownego czyszczenia lub wymiany plus nowy zestaw naprawczy hydrostatu.

    0
  • #7 08 Gru 2017 22:02
    Ferdynand
    Poziom 13  

    Jak się do tego zabrać ?

    0