Witam. Mam pytanie jak wy udostępniacie kolejnym osobą dostęp do urządeń HIKVISION? Ja powoli nie mam siły na nich. Wprowadzają takie udziwnienia, które robią niepotrzebne zamieszanie (ezviz). Teraz zmieniają na hikconnect lecz nadal im coś nie wychodzi. Dzwoniąc do hikvision polska nic mądrego się nie dowiemy, dystrybutorzy też rozkładają ręce.
Powiem może jak ja to robię i co mi nie działa.
Dodaje urządzenie do swojego konta poprzez telefon w ivms 4500 w zakładce hikconnect, skanuje qrcode. Działa.
Teraz czas na udostępnienie następnemu. Zakładam konto dla nowej osoby na hik connect.
W swoim koncie udostępniam urządzenie dla tego użytkownika.
Na koncie w przeglądarce widać że udostępnione jest użytkownikowi a użytkownik widzi że ja mu udostępniłem.
Loguje się na klienta telefonie w ivms na hikconnect a tam pusto. Brak urządzenia.
Kiedyś żeby zadziałało musiałem:
- wejść na swoje konto ezviz
- udostępnić poszczególne kamery danemu użytkownikowi
- wejść na konto klienta ezviz
- zaakceptować udostępnione kamery
- podgląd zaczął działać na telefonie klienta.
Teraz taka kombinacja nic nie zmienia. Co tu należy zrobić?
Idiotycznym pomysłem ze strony hika jest to że nie można po prostu zeskanować tego QRcode na kolejnym telefonie wtedy był by spokój.
Powiem może jak ja to robię i co mi nie działa.
Dodaje urządzenie do swojego konta poprzez telefon w ivms 4500 w zakładce hikconnect, skanuje qrcode. Działa.
Teraz czas na udostępnienie następnemu. Zakładam konto dla nowej osoby na hik connect.
W swoim koncie udostępniam urządzenie dla tego użytkownika.
Na koncie w przeglądarce widać że udostępnione jest użytkownikowi a użytkownik widzi że ja mu udostępniłem.
Loguje się na klienta telefonie w ivms na hikconnect a tam pusto. Brak urządzenia.
Kiedyś żeby zadziałało musiałem:
- wejść na swoje konto ezviz
- udostępnić poszczególne kamery danemu użytkownikowi
- wejść na konto klienta ezviz
- zaakceptować udostępnione kamery
- podgląd zaczął działać na telefonie klienta.
Teraz taka kombinacja nic nie zmienia. Co tu należy zrobić?
Idiotycznym pomysłem ze strony hika jest to że nie można po prostu zeskanować tego QRcode na kolejnym telefonie wtedy był by spokój.